A Dell bemutatta a világ legrugalmasabb, ultrakompakt, moduláris számítógépét

A Dell OptiPlex 7070 Ultra a világ legelső moduláris számítógépe, amely a monitorállványba épített PC-nek köszönhetően nem foglal felesleges helyet1 az asztalon. A világ legrugalmasabban személyre szabható asztali számítógépeként2 a Dell OptiPlex 7070 Ultra teljesen moduláris, így az egyedi igényeknek maradéktalanul megfelelően konfigurálható és fejleszthető3.

A Dell Technologies bemutatta az új OptiPlex 7070 Ultrát, egy különösen innovatív asztali számítógépet, amely nagy teljesítménye ellenére olyan kicsi, hogy az egész elfér egy vékony és könnyű kijelzőállványban. Az iparág legrugalmasabban konfigurálható, minimális helyigényű asztali számítógépe amellett, hogy gyönyörű, teljesen moduláris, tehát a számítógép és a kijelző4 egymástól teljesen függetlenül fejleszthető és szervizelhető.

„Az informatikai vezetők számára állandó kihívás a költségek alacsonyan tartása, miközben az alkalmazottak számára rugalmasságot és szabadságot kell biztosítaniuk a hatékony munkavégzéshez. Ahogy egyre több szervezet választja a nyitott terű irodákat, olyan technológiák alkalmazására van szükség, amelyekkel egyszerre képesek maximalizálni az asztalon kihasználható helyet, a munkavégzés hatékonyságát és az informatikai beruházásokat is. Harmincöt évvel ezelőtt a Dell forradalmasította a számítógépgyártást, és egy kicsit a világot is. Az OptiPlex 7070 Ultrával pedig ismét óriási változást hoz a piacra egy olyan asztali számítógéppel, amely szinte láthatatlan" – mondta Dave Lincoln, a Dell rögzített informatikai megoldásokért felelős részlegének alelnöke.

A Dell saját ügyfeleinek visszajelzései alapján a cégek szívesen használnak igény szerint fejleszthető rendszereket, és az egybeépített eszközök megjelenését is kedvelik. A felhasználók általában a számítógépet gyakrabban cserélik le, mint a kijelzőt, így az Ultra egyetlen új, innovatív platformban ötvözi a hagyományos asztali számítógépek és az egybeépített készülékek előnyeit: így egy kompakt, minimális helyigényű mégis maximálisan, igény szerint konfigurálható gépet kapunk.

Rugalmas és fejleszthető kialakítás
Az OptiPlex 7070 Ultra konfigurálható elemeinek köszönhetően a gép teljesítménye rugalmasan alakítható és igényre szabható.

Az OptiPlex 7070 legfontosabb jellemzői:

  • A számítógép és a kijelző5 egymástól teljesen függetlenül bővíthetők, így azok bármikor cserélhetők, bővíthetők vagy szervizelhetők.
  • A monitorállványt, amelybe a számítógépet rejtették, olyan fizikai biztonsági megoldásokkal látták el, amelyek védelmet nyújtanak az illetéktelen hozzáférés ellen.
  • A rugalmas konfigurálhatóság különösen praktikus a többfelhasználós, nyitott terű munkahelyek esetén is.
  • A gép konfigurálható a gyártó kompatibilis termékekeivel, például állítható magasságú, rögzített vagy VESA-állvánnyal, és Dell Single vagy Dual monitortartókkal (MSA20 vagy MDA20) így a legkülönbözőbb felhasználási céloknak és munkastílusoknak is megfelel, hiszen rugalmas állíthatóságot és hatékony asztali helykihasználást tesz lehetővé.
  • A felhasználók igényeihez igazodó teljesítmény és testre szabhatóság jegyében akár Intel® Core™ vPro™ i7 processzorral, 64 GB RAM-mal, 1 TB NVMe SSD és 2 TB HDD tárhellyel is használható.

A Dell nemrég készített tanulmányából kiderül, hogy két monitor használata akár 21 százalékkal növelheti az alkalmazottak munkájának hatékonyságát.6 Az Ultra akár három kijelző támogatására is képes7 – a 19-estől a 27 colosig – így minden lehetőséget megteremt az ultrahatékony munkavégzéshez. Nem mellesleg, az áramellátás, az adatok, a kép és a hang az Ultráról egyetlen kábelen keresztül továbbítható a Dell USB-C-monitorokra.

Az új OptiPlex 7071 Tower elhozza a VR-t az irodába
A Dell ezen kívül bemutatta az új OptiPlex 7071 Tower számítógépet is, amely olyan cégek számára ideális, amelyek VR-tartalmakat használnak például a képzésekhez vagy az értékesítési környezetekben. Első osztályú teljesítményével, rendkívüli bővíthetőségével és kifejezetten a mai felhasználók igényeire szabott tartozékaival a PC magasabb hatékonyságot biztosít a mindennapi feladatokhoz. Az eddigi legnagyobb teljesítményű OptiPlex használható a 9. generációs Intel® Core™ processzorokkal, akár a 95 W-os, 8 magos Core i9 processzorral, és opcionálisan Intel vPro® technológiával is.

OptiPlex a Dell Technologies Unified Workspace megoldással
A Dell Technologies idén mutatta be a Unified Workspace megoldást, a végfelhasználói számítástechnika újító megközelítését, amely gondtalan és gördülékeny munkaélményt biztosít a dolgozók számára, az IT részlegnek pedig automatizált, nyílt és intelligens felügyeletet tesz lehetővé. Az új OptiPlex-portfólió kompatibilis a Dell Technologies Unified Workspace megoldással, így az informatikai osztály könnyedén helyezheti üzembe, teheti biztonságossá és kezelheti ezeket az eszközöket, míg a felhasználók már az első naptól kezdve teljes hatékonysággal dolgozhatnak.


1 A Dell 2019 júniusában készített, konkurens termékeket vizsgáló belső elemzése alapján. Az Ultra 7070 a külön megvásárolható, a Dell és külső cégek által gyártott, legfeljebb 27 hüvelykes VESA-kijelzőket támogatja. A helyigény nélküli megoldáshoz szükség van az OptiPlex 7070 Ultra rögzített vagy állítható magasságú állványra, amelyek a legfeljebb 24, illetve 27 hüvelykes rögzített VESA-kijelzőket támogatják.
2 A Dell 2019 júniusában készített, konkurens termékeket vizsgáló belső elemzése alapján.
3 A kompatibilis kijelzők külön szerezhetők be.
4 A kompatibilis kijelzők külön szerezhetők be.
5 A kompatibilis kijelzők külön szerezhetők be.
6 Forrás: A Principled Technologies a Dell által megrendelt, 2018 novemberében készített, a „Hatékonyság növelése az új P sorozatú Dell-monitorokkal kétkijelzős konfigurációban” című jelentése alapján, amelyben a Dell 24 USB-C-monitor (a P2419H/HC) és a Dell 24 monitor (a P2414H/HC) lett összehasonlítva. A tényleges eredmények ettől eltérhetnek. A teljes jelentés:
https://www.principledtechnologies.com/Dell/P2419H_monitor_productivity_1118.pdf
7 A kompatibilis kijelzők külön szerezhetők be.