„Egy jegyet a pokolba” (Rapture Rejects -Alpha- review)

Mindig vannak újabb és újabb hullámok amiket mindenki meg akar lovagolni, ami trendi és lehetőleg minél több bőrt lehúzni róla.

Most a Battle Royalok jönnek sorba és nem hittem volna hogy miután egy tripleA játék is kijött ebből a játékmódból (mert alapvetően Last Man Standing alapokra épül) egy olyat alkotnak ami hozzám közelebb áll.

Aki ismeri a Cyanide & Happiness című online képregény sorozatot (és az ez alapján készült Joking Hazard társasjátékot) azoknak biztos felkeltette figyelmét, hogy bizony jön egy C&H Battle Royal, mégpedig Rapture Rejects néven.

November 29.-én jelenik meg a játék Steamre elsősorban, ezért én az open Alphával játszottam.

A sztori röviden:
Az elragadtatás megtörtént, Mi nem jutottunk fel a mennyekbe.

Miután elindult, (USA szerverre tudtam csak csatlakozni) egy karakter készítő tárul elénk, ahol ha jól látom elég sok lehetőségünk lesz öltöztetni és módosítani kinézetét.

Amíg várunk a többiekre, akiket le kell majd vadásznunk, egy kis szobába vagyunk bezárva, ahol végignyomkodtam gyorsan az összes gombot hogy mivel mit csinálok mert lusta voltam megnézni a billentyű kiosztást.
WASD mozgás, egér célzás, Q-E területnézet forgatása, Numpad... Emote (Jeeee! Nézzétek azt a bamba vigyort)

Ami szokatlan lehet a többi Battle Royalhoz képest, hogy itt nem repülőből/helikopterből/buszból ugrunk ki, hanem random helyre teleportál be minket a mapra.
Ezért tőlem plusz pont jár ugyanis így nem lesznek olyan META helyek ahova mindenki ugrik és nehezebb lesz stream snipeolni is.

A játék egyenlőre egy mapot tartalmaz, ami egy 6x6 os felosztásban van.
Poszt apokaliptikus városban gyűjtögetve kell levadásznunk mindenkit és így az egyedüliként életben maradnunk. Én nekem az első meccsem egy lövésből állt mert elkezdtem gyűjtögetni és barangoltam, felfedeztem hogy a térképen vannak rádiótornyok amikkel nagyobb távolságban körben tudunk nézni, majd valaki befutott az épületbe ahol épp tartózkodtam és reflexből rálőttem majd meghalt és -You Won!-

A második kör már nem így alakult de attól függetlenül végre egy olyan  BR játék amit a casual játékosok is fognak majd élvezni, mert nem kell száz meg száz órákat belerakni, hogy kiismerd a lövés mechanikát, a taktikát és magát a Rapture Rejects-et.