Ismét phablettel kacérkodik az LG

LG Optimus G Pro

Az Optimus G Pro nem az LG első próbálkozása a phablet kategóriában: ott volt még a Vu, amire valószínűleg kevesen emlékeznek - és nem ok nélkül. A cégnek elég sok időbe telt, amíg egy tisztességes Androidot piacra tudott dobni, azonban a 4X HD óta folyamatosan bizonyítja, hogy igenis van keresnivalója a high end piacon. Ennek következő állomása az Optimus G phablet testvére, amelynek lelkét a Qualcomm legújabb chipsete, a Snapdragon 600 adja.

A HTC One-ban is megtalálható SoC négy darab 1.7GHz-es Krait processzort és egy Adreno 320 GPU-t vonultat fel, amely mellé 2GB RAM-ot préselt be a dél-koreai gyártó. A Super IPS LCD kijelző 5.5"-ra nőtt, amihez FullHD felbontás társul - ez összesen 401PPI-s pixelsűrűséget eredményez, ami magasan veri az Apple Retináját. A belső tárhely mérete 32GB, amit microSDXC kártyával bővíthetünk. A hátoldali kamera 13, az előlapi 2.1 megapixeles, plusz az LG saját Photo Sphere panorámája is elérhető a phableten.

A telefonon Optimus UI-val szerelt Android 4.1.2 fut, az üzemidőről pedig a 3.140mAh-s akkumulátor gondoskodik, amihez opcionális vezeték nélküli töltés is elérhető.