Sony az IFA 2011 kiállításon

Sony Tablet S & Tablet P

Korszakváltást ünnepel a Sony Corporation az idei IFA kiállításon: a bemutatott termékek egy újfajta, személyes és közvetlen felhasználói élmény jegyében születtek és képviselik azokat az értékeket, amelyeket a Sony a közelmúltban véghezvitt szervezeti integrációja teremtett. A megnyitón a Sony felső vezetése beszélt a vállalat új korszakáról, bemutatva többek között a vadonatúj „Sony Tablet”, Xperia Arc S, és Head Mounted Display “Personal 3D Viewer” készülékeket. 

Egyedülállóan Sony

Sir Howard Stringer, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója szerint az elkövetkező időszak a Sony életében a 3D élményben rejlő lehetőségek kiteljesítéséről szól majd:

„Tovább építjük vezető szerepünket a 3D világában – korlátok és határok nélkül. Büszkék vagyunk eddigi eredményeinkre, hiszen a Sony sokat tett azért, hogy a világ megismerhesse az új dimenzió, a 3D varázslatos világát.” 

Stringer ennek megfelelően bemutatta azt a terméket, amely a 3D-s élményt minden eddiginél közvetlenebb formában nyújtja: a Head Mounted Display 'Personal 3D Viewer' tulajdonképpen egy fejre szerelhető 3D monitor, látszólag mozivászon méretű virtuális kijelzővel.

Integrált felhasználói élmény

A Sony másik legfőbb célja az új korszakban, hogy olyan hálózatot hozzon létre, amely a készülékek és tartalmak világát egymáshoz közel hozva egy új típusú fejlődést jelent. A Consumer Products és a Services Group (CPSG) idén áprilisban történt egyesítésével a Sony meglévő fogyasztói termékei és a hálózati szolgáltatások kerültek egyetlen, közös csoportba a cég történetében először. 

Kazuo Hirai, a Sony Corporation vezérigazgató-helyettese jelentette be a hardver, tartalomszolgáltatás és network üzletágak sikeres együttműködésének gyümölcsét – a „Sony Tablet” S és „Sony Tablet” P modelleket.

"Hogy a felhasználói élmény még színesebb legyen, felgyorsítottuk a hardver, tartalomszolgáltatás és network üzletágak fúzióját. Az „egyedülállóan Sony” kifejezést az IFA-n a mai nap bemutatkozó „Sony Tablet” kiválóan bizonyítja."

Az integrált felhasználói élmény jegyében Kazuo Hirai ugyancsak bejelentette, hogy a „Qriocity” online szolgáltatás, amely videó-, és zenei tartalmakat kínál, „Sony Entertainment Network” néven folytatja működését és egyesült, globális hálózati platformként az összes online szolgáltatást elérhetővé teszi egyetlen, hagyományos felhasználói fiókon keresztül.

Első lépésként a „Video On Demand powered by Qriocity” kerül „Video Unlimited” átnevezésre valamint a „Music Unlimited powered by Qriocity” lesz „Music Unlimited”. A „Video Unlimited” és a „Music Unlimited” – amely most már több, mint 10 millió önálló dallal rendelkezik – már 9 országban elérhető. Ezek a szolgáltatások lényegesen gazdagabb tartalmat nyújtanak. A cél új piacok meghódítása a „Music Unlimited” szolgáltatással indulva Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Norvégia és Svédország területén. A „Music Unlimited” egyre több készüléken válik majd elérhetővé, többek között Walkman -en is, még a 2011 -es esztendő folyamán. 

“A „Sony Entertainment Network” által vásárlóink minden igényét képesek vagyunk kielégíteni, így kényelmes, széleskörű, kiemelkedő élményt nyújtunk az egyedülálló Sony stílusban” – mondta Kazuo Hirai. 

Az IFA kiemelt készülékei

A Sony 2011 IFA standját Fujio Nishida, a Sony Europe elnöke nyitotta meg: "Kiállításunk látogatói első kézből ismerhetik meg, hogy a Sony szervezeti átalakulása, mint lehetőség hogyan tárja ki a képzelet világának kapuját, új értéket és ezáltal új élményeket teremtve." A Sony idei standját meglátogatva az „egyedülállóan Sony” életérzés kézzel fogható, akár a zene, a filmek, a játékok vagy az emlékek világáról legyen szó: a Sony az alkotás, a megosztás és a szórakozás területei köré csoportosítva mutatja be újdonságait. 

Kiemelt készülékek, amelyek az új célkitűzések köré csoportosítva kerülnek bemutatásra:

 • „Sony Tablet” S és a „Sony Tablet” P 
 • Head Mounted Display “Personal 3D Viewer” (HMZ-T1) a személyes 3D élmény
 • Xperia Arc S – a leggyorsabb és legszórakoztatóbb Xperia okostelefon a díjnyertes Xperia Arc design-ra alapozva
 • VAIO L sorozat
 • VAIO S sorozat
 • Glasses-free 3D panel for VAIO S Series 15.5" (39.5cm)with Blu-ray drive
 • Reader™ Wi-Fi® (PRS-T1) a világ legkönyebb 6” eReader-e fejlett érintőképernyővel 
 • Reader Store bemutatkozik az európai piacokon
 • Network Media Player (SMP-N200)
 • Alpha NEX-5N ultra-kreatív, kompakt, cserélhető objektíves fényképezőgép
 • Alpha NEX-7 mindent-az-egyben, cserélhető objektíves fénykéezőgép
 • Alpha Alpha 65/Alpha 7 24,3 megapixeles fényképezőgép a világ leggyorsabb, 12 kép/sec sebességű AF-os sorozatfelvételével (enabled continuous shooting) 
 • Handycam NEX-VG20
 • Zajcsillapítós fejhallgatók (NC100/200D)
 • RDP-V20iP / SRS-BTV25B iPod dokkolók 360°-os hangzással és Bluetooth-os, vezetékmentes zenei streaminggel
 • DEV-3/DEV-5 digitális képrögzítésre alkalmas objektívek
 • BDP-S185 Blu-ray lejátszó
 • Házimozi projektor VPL-VW95ES
 • Walkman®, androidos Mobile Entertainment Player Android (prototípus)
 • Sony Internet TV powered by Google TV : az új platform prototípusával, a szintén új, Android Honeycomb op. rendszeren

A Sony kiállítási standja a IFA 2011 rendezvényen a látogatók számára 10:00-18:00-ig áll nyitva, 2011. szeptember 2-7. között.