Radikális változások a legújabb Chrome-ban

A Google Chrome legújabb verziója (Canary Build - 14.0.802) számos változást hordoz az alkalmazások, könyvjelzők, valamint a leggyakrabban látogatott oldalak megjelennek. A Google célja, hogy a böngészésre használt területet maximalizálja, ami magában foglalja a címsor és a kiegészítő gombok eltüntetését is.

 

Chrome

Mielőtt nekiáll az ember a változásokat keresni, frissítse a böngészőt a legfrissebb canary verzióra, majd az about:flags oldalon ki kell választani a számunkra megfelelőnek tűnő kísérleti elemeket. Ezek között található a begépelt URL-ek szinkronizálása, az új tab page használata, valamint az kompakt navigáció. A kiválasztás után a Relaunch gombot kell megnyomni, és máris élvezhetjük az újdonságokat.

Ami először szembetűnik, hogy a kezdőoldalon két külön fülön foglalnak helyet a leggyakrabban látogatott oldalak, valamint a telepített alkalmazások. Emellett a nem rég bezárt lapok az alsó sávból egyetlen kattintással előhozhatóak, illetve megnyithatóak egy új ablakban.

A kiegészítők, könyvjelzők, jelszavak és alkalmazások Google fiókkal történő szinkronizálása mellett mostantól a begépel URL-ek is szinkronizálásra kerülnek. Ezáltal bármelyik számítógéphez is ülünk, szinkronizálás után az általunk gyakran látogatott oldalak címei kerülnek előre a javasolt címek listájában.

A kompakt navigáció kiválasztásával minden elem eltüntethető a böngészőből: könyvjelző eszköztár, címsor, kiegészítő ikonok, gombok. A címsor előhozásához a Ctrl+L billenytűkombinációt kell megnyomni.