Megújul a Twitter

TwitterNapjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldala, a Twitter hamarosan új funkciókkal, valamint megújult külsővel lesz elérhető a felhasználók számára. A letisztultabb felület mellett közel egy tucat változtatást eszközöltek a fejlesztők az oldalon, melynek elsődleges célja a használat kényelmesebbé tétele volt.

A változtatások eredményeként a vezérigazgató által korábban javasolt, ne csak tweetelni lehessen, de böngészni is irányvonalat követték a ráncfelvarrás során. Az eredetileg csak 140 karakteres rövid üzenetek megosztására készített oldal mára jelentősen kinőtte eredeti célját, számos cég, illetve oldal közli híreit, újdonságait twitteren keresztül (is).

Számomra az egyik legjobb újítást a billentyűkhöz kötött funkciók hozzák. Az "n" megnyomására egy kis doboz jelenik meg, ahova új tweetet írhatunk, anélkül, hogy fel kéne ugranunk az oldal tetejére. A "." hatására frissülnek tweetjeink, melyek között a "j" és a "k" gombokkal lépkedhetünk előre, illetve vissza. Az "m" megnyomására direkt üzenetet küldhetünk valakinek, míg az "r" segítségével válaszolhatunk egy-egy tweetre is. Az összes gyorsbillenytűt, valamint a hozzájuk tartozó funkciókat a "?" megnyomásával érhetjük el.

Az egyik legszembetűnőbb újítás rögtön az oldal tetjén fogad minket, a tweet box-nál. A "What's happening now?" felirat valamivel kisebb lett, valamint egészen addig nem jelenik meg a karakterszámláló, illetve a Tweet gomb, amíg bele nem kattintunk a beviteli mezőbe, és el nem kezdünk gépelni.

Akik szeretnek képeket megosztani, azoknak hasznos funkció lesz az új Flickr albumok megosztása. A képernyő jobb oldalán megjelenő bélyegképek mellett egy slideshow is helyet kapott.

Szintén a megjelenéshez kapcsolódó újítások: nagyobb lett a profil oldalon a felhasználók képe, valamint a képeket linkelő tweetek megnyitása esetén az üzenet alatt láthatjuk magát a képet is.