Két UFO zuhant le Roswellben - állítja egy korábbi légierő-tiszt

I Want To Believe

Az 1947-es események még most, hatvan évvel később sem hagyják nyugodni az UFO-hívők táborát - és az sem segít a helyzeten, hogy szinte minden hónapban bukkannak fel korábbi tisztek, akik készségesen kitálalnak nekünk bizonyos titkokat. Afelől természetesen kétségünk sincs, hogy Roswell-ben annak idején lezuhant egy UFO, de Richard French közel 30 év szolgálat után újabb csavart adott a történethez.

Állítása szerint valójában két idegen űrhajót sikerült lelőni - igen, lelőni. Egy kísérleti, elektro-mágneses fegyver segítségével megbénították az űrhajó vezérlését, majd az a földbe csapódott, miután irányíthatatlanná vált. Pár nappal később érkezett a második hajó, mely feltehetőleg az esetleges maradványokat és túlélőket mentették volna ki - azonban ők is társaik sorsára jutottak.

French feladata volt, hogy a kormány nevében hihető történeteket találjanak ki, melyet a nép számára el lehetett adni. Ezt a Project Blue Book keretein belül tették, amely Roswell után szinte minden esetleges UFO-észlelést igyekezett eltusolni. Az egykori tiszt állítja, hogy saját szemével látott egy mappát, melyben a lezuhant űrhajó darabjairól készült fényképek voltak.

Természetesen továbbra sem lehet tudni, hogy mennyire hihetünk ennek a történetnek, mint ahogy azt sem, hogy valóban két UFO zuhant-e le annak idején. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy nem csak egy egyszerű meteorológia léggömbről volt szó Roswell-ben.