Google Swiffy - webes Flash-HTML 5 konvertáló

Google Swiffy

Hatalmas a nyüzsgés a Google körül az elmúlt napokban: nem csak elindították a Google+ nevű szociális hálót, valamint új design-t vezettek be, de egy webes alapú Flash konvertert is elérhetővé tettek, mely a Swiffy névre hallgat.

A Google Labs termék lehetővé teszi fejlesztők számára, hogy Flash (SWF) file-okat HTML 5 formátumra konvertáljanak át, ezzel olyan eszközök számára is elérhetővé téve a flash tartalmakat, melyek nem támogatják a Flash player-t.

Mivel még korai fázisban van, így többnyire csak egyszerű animációkat és bannereket konvertál át teljes sikerrel. A Google néhány példát is készített, melyeket itt lehet megtekinteni

A használathoz csak fel kell tölteni az SWF file-t, majd a Swiffy “kiköpi” a HTML5 kódot, melyet csak be kell illeszteni a weblapba.

Korábban az Adobe is bemutatott egy hasonló, Wallaby névre hallgató megoldást, mely azonban néhány pontban eltér a Google módszerétől: előbbi helyi gépre telepítendő program, mely az FLA file-okat konvertálja át, míg a Swiffy webes alapú, és SWF file-okkal dolgozik. A Wallaby emellett egy könnyen szerkeszthető HTML kódot készít a Flash elemek újrafelhasználásával.