Google felszámol a kalózkodással… legalábbis megpróbál

A Google háza táján új technológiai megoldásokon dolgoznak a szakemberek. A napokban Kent Walker a keresőóriás vezető jogásza jelentette be, hogy megpróbálnak mindent megtenni a kalózkodás felszámolása érdekében. A Google négy területen végez módosításokat az elkövetkező hónapokban, annak érdekében, hogy visszaszorítsa az illegális letöltéseket.

Egyelőre csak a találgatások folynak arról, vajon milyen módszerrel próbálják majd korlátozni a kereséseket. A pletykák szerint, ha például filmcímre vagy zenére, előadóra keresnének rá a felhasználók akkor a legális tartalmat dobná ki az oldal, de ha mögé kerülne a „torrent” szó akkor a legális oldalakat se dobná ki. Mindenesetre vannak, akik örülnek, zeneipari képviseletek közül a RIAA, BPI és az IFPI is támogatásukkal bíztatják a Google-t ötletük megvalósítására.

A vállalkozás sikere viszont már most erősen megkérdőjelezhető. Talán jelent majd némi csökkenést a kalózkodásban, az internetezők többsége viszont már nem a Google segítségével próbál meg illegális tartalmakhoz jutni. A torrent oldalak és egyéb ingyenes letöltést biztosító módszerek gombaszerű szaporodásával egyre többen alakítanak ki egyfajta bázist a tartalmak beszerzésére, és csak azután fordulnak a Google-höz, hogy ott nem találják. Volt már jó pár hasonló próbálkozás másoktól, egyik sem járt sikerrel. Kíváncsian várjuk mi egyebet tartogat még a keresőóriás, amitől a sikert várják.