Filmmaker Mode érkezik egyes Panasonic televíziókra 2020-ban

A Panasonic ma jelentette be, hogy egyes televízióik 2020-tól támogatni fogják a nemrég bemutatott „Filmmaker Mode™” funkciót.

A múlt héten Hollywoodban egy káprázatos eseményen, amelyen a „Star Wars: Az utolsó Jedik” film rendezője Rian Johnson is részt vett, jelentették be a Filmmaker Mode funkciót, amely egy előre beállított televíziós üzemmód. A Filmmaker Mode kiiktat bizonyos, a televízióba beépített képfeldolgozási funkciókat, például a mozgássimítást, hogy így jobban érvényesüljön a képernyőn az alkotók eredeti elképzelése.

A Filmmaker Mode funkciót további neves filmalkotók is támogatják, például Christopher Nolan (“Dunkirk”, “Csillagok között” és a “A sötét lovag trilógia”), Paul Thomas Anderson (“Vérző olaj” és “Fantomszál”), Martin Scorsese (“A Wall Street farkasa”, “A tégla”, “Nagymenők”), James Cameron (“Titanic”, “Avatár”) és Ryan Coogler (“Fekete Párduc”, “Creed”).

Az UHD Alliance által kezdeményezett Filmmaker Mode kikapcsolja a televízió egyes képfeldolgozó funkcióit, például a mozgássimítást, a képélesítést, a zajcsökkentést, az overscant, stb. A funkció márkától függetlenül valamennyi televíziónál Filmmaker Mode néven szerepel majd és egyszerűen, a távirányító egyik gombjával lesz elérhető.

„A „Hollywood az otthonában” üzenetünkhöz híven a Panasonic nagyon komolyan veszi, hogy a nézők számára az alkotók kreatív elképzeléseinek legjobban megfelelő élményt kell nyújtani. Ennek megfelelően nagy öröm számunkra, hogy támogathatjuk és erősíthetjük ezt a kezdeményezést. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon fontos, különösen, hogy ilyen sok neves alkotó is részt vesz benne,” fejtette ki a Panasonic álláspontját Jaszusi Murajama a Panasonic standján tartott sajtóeseményen.

„A modern televíziók elképesztő műszaki képességekkel rendelkeznek, és fontos, hogy úgy használjuk ezeket az új technológiákat, hogy a nézők otthon az eredeti kreatív elképzeléseket legjobban megőrző formában lássák a munkáinkat,” vélekedett Christopher Nolan a neves rendező, aki olyan nagyszerű filmeket rendezett, mint a „Dunkirk”, a “Csillagok között” vagy a “A sötét lovag trilógia”. A televíziógyártókkal együttműködve a Filmmaker Mode a filmalkotók ajánlásait egyszerű működési elvekbe ülteti így tartva tiszteletben a képrátát, a képarányt, a színt és a kontrasztot valamint a kódolást az adott médiumban, hogy a televíziók megfelelően tudják azokat kiolvasni és megjeleníteni.”