Feltörték az Ozeki Kft. rendszerét, közzétették a cég szoftvereit

Ozeki

Szombat éjjel hackerek a legnagyobb nyilvános bittorrent portálon közzétették az Ozeki Informatikai Kft. számos szoftverének forráskódját, illetve megszerezték a belső levelezését, valamint Pintér Sándor belügyminiszter lányának, Pintér Csillának magánlevelezését.

Az adatokat az SVN szerveren keresztül szerezték meg, majd mivel az nem rendelkezett kapcsolattal a külvilág felé, egy tömörített állományban feltöltötték a cég webszerverére, majd kívülről letöltötték azt.

A hackerek első körben egy 1.5Gb méretű, tömörített file-t tettek közzé, melyben megtalálható a cég SMS gateway szoftverének, VoIP telefonrendszerének, irodai programcsomagjának, Sandboxának forráskódjai találhatóak.

A levelezéseket, mely a hackerek állítása szerint tartalmazzák Pintér Csilla magánbeszélgetéseit is, egy különálló, 8Gb-os file-ban teszik közzé hamarosan.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a hölgy levelezése hogyan kapcsolódik a céghez, ugyanis állításuk szerint sem alkalmazásukban, sem ügyfeleik között nincs sem a Belügyminisztérium, sem Pintér Sándor, illetve lánya.

A cég nyílt levélben válaszolt az üggyel, valamint az őket ért támadásokkal, és állításuk szerint alaptalan tényekkel szemben.