Érdekes per az Apple-től...

Apple vs Fangguo

Sajnos azt kell mondjam, hogy meg sem lep, ha egy friss perben meglátom az Apple-t valamelyik oldalon - komolyan, az lenne az igazi meglepetés, ha egyszer kimaradnának a jogi csatározásokból. Ezúttal azonban egy kis csavart adtak a történethez, és valamelyik IT riválisuk helyett a Sichuan Fangguo Food Co. ellen nyújtottak be keresetet. A vádak szerint a cég ellopta az Apple logóját...

...ami sokkal inkább az LG jól ismert piktogrammjára emlékeztet, mint sem az almára. Pedig a szemüvegem is rajtam van, de lehet kölcsönadom majd az ügyvédeiknek. Avagy az LG-nek illene küldenie egy gyümölcskosarat Tim Cook-nak, hogy elvégzik helyettü a piszkos munkát.

A probléma forrása nem más, mint hogy Fangguo Food Co. 16 különböző kategóriában reigsztrálta be logóját, melyet közt a notebook piac is megtalálható.

Én személy szerint nem látok túl sok hasonlóságot az Alma és az almának látszó, levéllel megspékelt karácsonyfadísz között, de a mizéria fő oka feltehetőleg az az extra kis "levél", ami cupertionoi olvasatban azonos megjelenést jelent.

Zhao Yi, a cég elnöke így nyilatkozott a kérdést illetően:

"Valóban van ott egy levél, így egyértelmű, hogy ez egy alma, de tartalmaz két kínai írásjelet is... Nem csak a tájolás, de a forma is teljesen eltérő... Ráadásul amikor megalapítottam a céget, nem is hallottam az Apple-ről..."

Ez még akár igaz is lehet, hiszen a cég 1997-ben lett megalapítva, Steve Jobs visszatérésének évében.

Az LG jelenleg nem nyilatkozott az ügyben.