Circles - Indul a Google új szociális kapcsolattartó alkalmazása

Google Circles

Mégsem most indítja útjára a keresőóriás a korábban Google Me néven emlegetett szociális hálózatot, amely végül Circles-ként vonult be a köztudatba. Hosszas várakoztatás után csak májusban derül majd fény arra, hogy miként is veszi fel a Google a kesztyűt. A ReadWriteWeb vonatkozó sejtetéseiből következtethetünk rá, hogy a Google Circles fotó-, videó- és üzenetmegosztást tesz majd lehetővé felhasználóinak olyan speciális opciókkal, melyek bizonyos belső körök számára engedélyezik csak a megosztásokhoz való hozzáférést.

Az O'Reilly Media alapítója, Tim O'Reilly tweet-je is megerősíteni látszik a Google szociális alkalmazásának létezését.

"Láttam a Google Cicrles-t, és nagyon jól néz ki."

Mindennek ellenére a bizonyítékok még igencsak labilisak, noha már maga a fejlesztés is lassacskán a végéhez közeleg. Liz Gannes, a Google képviselője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Google Circles előkészületeiről szóló híreket.

Pletykákból sejthető, hogy a Google felfedi az alkalmazást a Google I/O-n májusban, a cég következő, nagyszabású fejlesztői eseményén. Mindenesetre bizonyos, hogy a következő hónapokban várható a Google Me/Circles.

Az utóbbi időben, hogy immár egyre több információ lát napvilágot, megindultak a találgatások. A piackutatók egy csoportja máris azzal foglakozik, hogy milyen hatást fog gyakorolni a Facebook keresletére a Google által delegált vetélytárs.