Az ExtensionFM-ből exfm lesz; mindehhez közösségi megosztás és Tumblr támogatás

Extension FM

Néhány hónappal ez előtt, amikor az ExtensionFM először a sajtó figyelmének fókuszába került, akkor még azért lelkesedett a mélyen tisztelt publikum, mert az ExtensionFM képes volt új zenék felfedezésére és mindezt utána lejátszani direkte a böngészőben. Ez persze azóta sem változott. Történtek azonban módosítások a tulajdonságokban és a név sem maradt a régi.

Az ExtensionFM immár exfm. És továbbra is megmarad bővítményként a Chrome böngészőhöz, megtalája a zenés tartalmat az általunk bejárt blogokon és szorgalmasan könyvtárazza a lejátszottakat.

Korábban azonban az egyetlen megosztási lehetőséget az jelentette, hogy a trekkek átcsusszanhattak LastFM fiókunkba. Persze mialatt ez a tulajdonság sem vész el, bővül a megosztás és ajánlás lehetősége. Mostantól lehetségessé válik a Facebook és Twitter megosztás és ha követjük a Tumblr zenés blogjait, akkor az ott megjelenő újdonságok automatikusan szinkronizálásra kerülnek amolyan iTunes módra.

Szerethető újdonság, hogy az friss változat immár egy teljesen saját exfm oldallal szolgál ügyfeleinek, akik ezt saját közösségi hálózatukká alakíthatják . Bár igen valószínű, hogy ez nem fogja meghaladni a LastFM vagy Facebook használatát, mégis egyszerűen kézben tartható kevés erősfeszítéssel. Az oldal szépen jegyzi a muzsikát, amit bejelölünk (ez oly módon tehető meg, hogy egy klikkel kiválasztjuk lejátszás közben) és exfm felhasználó barátaink máris tudomást szereznek róla, mégis mit találtunk, ami ilyennyire ínyünkre volt.

Az exfm blog emellett egy rakásra való adatot árul még el fejlesztésükről, így az érdeklődőknek oda is érdemes ellátogatni. A kemény számadatok ellenére azonban a fejlesztés könnyed, egyszerű és hatékony – ezt a három tulajdonságot sajnos amúgysem  látjuk elégszer együtt. Aki kellő rajongással viseltet a zene iránt, annak az exfm vizitje gyakorlatilag kötelező.