Aranykorongon az IE9

Internet Explorer 9

A végleges Internet Explorer 9 ügyében a Microsoft március 14-én aláírta a  megjelenést, melynek jelentősége abban áll, hogy a továbbiakban nem számíthatunk újrakonstruálásra, az IE 9 már így marad ugyanis megérett a kiadásra. Az IE9 új korszak kezdetét jelenti a modern böngészésben, ahol az összes piaci résztvevő a lefektetett szabályok szerint játszik.

Függetlenül attól, hogy az Explorer lesz-e a következő nagy kedvenc a böngészők között, az internet már mondhatni nem lesz ugyanolyan, mint korábban.

Az IE9 már a Beta állapottól fogva nagy népszerűségnek örvend, hiszen már ekkor is több millió letöltést generált és lényegében csak pozitív visszajelzéseket kapott világszerte.

A Microsoft folytatja a fejlesztői betekintést az IE 10 Beta alatt is. A pletykák arra engednek következtetni, hogy a redmondi vállalatóriás talán még az idén lerántja a leplet egy korai változatról a MIX konferencia keretében áprilisban, noha ez egyelőre csak spekuláció.

A végleges "aranylemezre égetett" IE9 valójában nem más, mint becsületes verziószámán nevezve 9.00.8112.16421.110308-0330. Ám ismervén a nehezen kiejthető nevek sorsát és a köztendenciákat várható, hogy hamarosan mindenkinek csak az Új Internet Explorer lesz.