A Symantec újdonságaihoz magyar szakértelem párosul

Symantec

A magyar piacon is elérhető a Symantec nemrégiben bemutatott DLP 11 megoldása, amely nagyban megkönnyíti az IT-szakemberek munkáját az adatszivárgás elleni védelemben. A CDSYS – az egyetlen magyarországi Symantec Data Loss Prevention specializált partner – egyik ügyfelénél már telepítette a legújabb megoldást.

A Symantec DLP 11 segítségével lényegesen egyszerűbbé válik az adatszivárgás elleni védekezés lépéseinek végrehajtása, ugyanis a bizalmas adatok azonosításával és a felhasználók megfelelő értesítésével minden szükséges eszköz rendelkezésre áll a bizalmas adatok megvédéséhez.

„Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a Symantec technológiai újdonságaihoz a magyar cégek is a lehető leghamarabb hozzáférjenek. Szakembereink a belső tréningek során megismerték a DLP 11 megoldás újdonságait, így már minden partnerünk számára elérhető a Symantec megoldása. Eddigi tapasztalatunk és az első ügyfélvisszajelzések alapján a termékújdonság igazi sikersztori lesz a piacon” – nyilatkozta Egerszegi Krisztián a CDSYS ügyvezető igazgatója. 

Újdonságok

A Symantec DLP 11 négy nagyobb területen jelent újdonságot. Az első egy új adatszivárgás-detektálási technológia, a Vector Machine Learning (VML), amely az eddigi megoldásoknál hatékonyabban és gyorsabban kiszűri az olyan szenzitív, nem strukturált adatokat, mint például a forráskódok, termékformulák és egyéb szellemi tulajdonok.

A nyugalomban lévő (letárolt) adatok akadálymentes felderítése szintén új megoldásokkal gazdagodott. Ezen belül a kockázatértékelés (Risk Scoring) segítségével felméri és kategorizálja a vállalati hálózat mappáit, annak alapján, hogy hol található a legtöbb bizalmas adat és ezekhez kik férhetnek hozzá. Ezáltal egyértelművé válik, hol is a legnagyobb a kockázati kitettség. Ugyancsak ebbe a csoportba tartozik a Data Insight megoldás, amely automatikusan azonosítja az adatokat legsűrűbben használó munkatársat, és üzenetet küld a kockázatokról az adatgazdáknak.

Az alkalmazás alapú fájlhozzáférési szabályok (Application File Access Control) révén az eddiginél hatékonyabb, alkalmazásalapú végpontvédelmet biztosít, így akár eltérő adatszivárgási védelmi szabályok definiálhatók a különféle programokra, mint például az iTunes, a Skype ,WebEx vagy bármilyen egyedi alkalmazás.. 

A DLP 11 megbízható eszközök (Trusted Devices) megoldása lehetővé teszi, hogy a bizalmas adatokat kizárólag a vállalat által engedélyezett adathordozókra lehessen másolni, és ezt folyamatosan nyomon is tudjuk követni. Ezzel párhuzamosan a munkaállomásokra is bevezetésre került a rugalmas válaszakciók (FlexResponse) lehetősége, amellyel tetszőleges válaszakciók indítható a felhasználó számítógépén adatszivárgás detektálása esetén. Ez lehet akár digitális jogkezelés (IRM,DRM) vagy titkosítás alkalmazása is. A Hybrid Network Prevent segítségével lehetőség nyílik hosztolt DLP megoldások használatára isa vállalat szolgáltatójával, így akár a felhő alapon tárolt megoldásokra is kiterjeszthető az adatszivárgás elleni védelem.

Data Loss

Olvasson az adatszivárgás témaköréről a Facebookon is: http://www.facebook.com/adatszivargas

Az adatszivárgásról

Szükséges-e az adatszivárgás elleni védelem? Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk, fel kell tennünk magunknak további kérdéseket. Hol tároljuk a titkos adatokat? (Laptop, fájlmegosztók, adatbázisok – kockázatelemzések során kiderült, hogy minden 10 fájlból 1-et rossz helyen tárolunk) Hogyan és kik használják az adatokat? (Mit másoltunk USB-re vagy küldtünk el e-mailben, IM-ben illetve FTP-n? – szintén kockázatelemzések során kiderült, hogy mind 400-ik e-mail tartalmaz titkos adatot) Hogyan védem meg a titkos adataim elvesztését? (kijutásukat a szervezetből, szervezeti egységeknél kikényszeríteni az adatvédelmet, adatvédelem kikényszerítése az alkalmazottaknál). Felmérések alapján kiderült, hogy a dolgozók 59% vitt el adatot a munkahelyéről.

További áttekintést a DLP-ről a Wikipedián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Data_Loss_Prevention