A Suprnova hazatér

Suprnova2007-ben a The Pirate Bay csapata feltámasztotta a három évvel korábban jogi okok miatt leállított Suprnova oldalt. A legendás site visszatért, ám számos belső ok miatt nem lett a régi. A héten a kalózok visszaadták a domaint az eredeti tulajdonosnak, akinek komoly tervei vannak az oldallal.

 

 

2002-ben, alig, hogy napvilágot látott a bittorrent, megjelent a Suprnova.org nevű oldal. A The Pirate Bay vagy az isoHunt még ötlet sem volt, de a világ első trackere már számos torrent file megosztásával büszkélkedhetett. Az oldal hamarosan elérte a napi többmilliós látogatottságot, ám a népszerűséggel a fenyegetések is jöttek, így 2004 decemberében a tulajdonos úgy döntött, leállítja az oldalt.

2007-ben a Pirate Bay-es srácok úgy döntöttek, feltámasztják az oldalt, ám az csak árnyéka lett régi önmagának. Az eredeti tulajdonos néhány hónapja úgy döntött, felveszi velük a kapcsolatot, és visszakéri a domaint. Miután a tranzakció hétfőn sikeresen lezajlott, Sloncek (a tulajdonos) elmondta: nem feltétlenül torrent oldalt szeretne csinálni ismét, inkább egy online videó portált, de konkrét tervei még nincsenek.