A Limewire szoftvert hivatalosan betiltották

Limewire

Csatát nyert a zeneipar, miután az egyik New York-i bíróság elrendelte, a szoftver végérvényes betiltását. A bíróság két hetet adott az üzemeltetőnek.

A New York-i bíróság tegnap egy több oldalas dokumentumot adott ki a kezéből, amiben bővebben taglalta a Limewireral kapcsolatos dolgokat. Teljesen el lehetetlenítette a szoftver teljes használatát, hiszen betiltotta a keresési, feltöltési, letöltési, fájlcserélő funkcionalitását.

Idén májusban kezdődött a pereskedés az RIAA (Recording Industry Association of America) és a Limewire között.  A vádállítás az volt, hogy tisztességtelen előnyökhöz jut a piacon, valamint szerzői jogsértést folytat, illetve közvetve támogat azt. A hivatali szerv a jogvédők pártját fogta, így a cégnek magára kellett vállalnia a felelősséget a felhasználóknak okozott károk miatt.

A Limewire szóvívője nyilatkozatában azt állította, hogy a hivatali döntés nem jelenti a program teljes eltűnését, csak a peer-to-peer képességeit veszíti el. A cég természetesen nem hagy fel azzal, hogy a már korábban bejelentett előfizetéses zenei szolgáltatását elindítsa. Nagy valószínűséggel ez is elfog tűnni a süllyesztőben mint a többi fájlcserélő program, (Napster, KaZaa)melyek illegális útjuk után legális útra tértek.