Samsung HomeSync: páratlan médiaélmény Android alapokon

Samsung Homesync

A Samsung bemutatta HomeSync névre keresztelt, 1 TB-os merevlemezzel és Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel felszerelt, Wi-Fi képes otthoni media boxát, amellyel a filmek, zenék, fotók és egyéb tartalmak egy helyen tárolhatóvá, megoszthatóvá és streamelhetővé válnak. A HomeSync az otthoni és a mobil szórakozást ötvözve az egész család számára páratlan médiaélményt nyújt.

Screen Mirroring funkciója révén a tartalmak megoszthatók a különböző platformok között. Az okostelefonokon, táblagépeken, notebookokon és Wi-Fi képes fényképezőgépeken tárolt képek, zenék, fotók, videók azonnal feltölthetők a HomeSync-re. A Media Center nevű szolgáltatás bármely HD TV-t internetes televízióvá varázsolja, itt érhető el például a Google Play, a YouTube és a Samsung Hub is.

Amennyiben vezeték nélküli otthoni megfigyelő kamerához csatlakoztatjuk, a HomeSync otthoni megfigyelő rendszerként működik, élő képe követhető a felhasználók mobil eszközein, továbbá rögzíthetők is a HomeSync-en. Ráadásul, mivel a HomeSync NFC-kompatibilis, a megfelelő készülékek egy érintéssel csatlakoztathatók a rendszerhez.

A HomeSync képes akár nyolc felhasználó adatait külön kezelni, amelyek azonosító és jelszó alapon titkosíthatók. Mindannyian hat különféle eszközzel tölthetnek fel és le médiafájlokat a HomeSync-ről. A Dropbox és más publikus felhőkben tárolt tartalmak átmásolhatók a HomeSync-re is.

„Manapság egy család a legújabb okostelefonoktól kezdve a Wi-Fi-képes fényképezőgépekig számos különféle eszközzel rendelkezik, tagjai pedig szeretnék mielőbb megosztani egymással a velük készített tartalmakat, valamint biztonságosan tárolni azokat. Az otthonon kívül és belül található eszközöket összekötve a HomeSync új fejezetet nyit az otthoni adattárolásban, tartalommegosztásban és -streamelésben” – mondta Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyar Zrt. IT & Telecom igazgatója.

A szolgáltatóknak a HomeSync egy kaput jelenthet az új IPTV szolgáltatások számára, amivel növelhetik előfizetőik számát. A kábelszolgáltatók kibővíthetik szolgáltatásaikat a kábel nélküli régiókban is minden további infrastrukturális beruházás nélkül. A HomeSync-kel az IPTV-s szolgáltatások okostelefonokra és táblagépekre is elérhetővé válhatnak.

A HomeSnyc világszerte, így Magyarországon is 2013 áprilisától lesz elérhető.