Samsung HomeSync: családi stream-doboz a TV-nek, teljes Android élménnyel

Samsung HomeSync

A Samsung nem csak a 8.0-s Galaxy Note-tal készül az idei Mobile World Congressre: a cég ma mutatta be a HomeSync névre keresztelt média boxot. A dobozban egy 1TB-os merevlemez lapul és képes akár nyolc felhasználó adatait külön kezelni, titkosítani azonosító és jelszó alapon. A HDD mellett egy két magos, 1GHz-es processzor és 1GB RAM található még a tető alatt, valamint az egész felett Android Jelly Bean fut - Play Store eléréssel.

Azt nem tudni jelenleg, hogy vanilla Android vagy TouchWiz fut-e rajta, de gyanítom, hogy az utóbbi. De a Play Store használatának lehetősége mindenképp pozitív előny, főleg, hogy papíron bármit letölthetünk onnan. Emellett igen pofásan is néz ki a dolog, külsőre egy az egyben a Series 9 laptopokat idézi.

A hivatalos közlemény szerint letölteni és feltölteni is lehet a dobozról, valamint a közösbe szánt dolgokat egy megosztott mappába teszi a rendszer, míg a privát dolgokat elszeparálja minden felhasználó esetén. Természetesen a szinkronizáláshoz Galaxy eszköz kell, így gondolom, hogy az AllShare végzi majd a munkát, de Sammyék igen szűkszavúak voltak a dologgal kapcsolatban,

A HomeSync áprilistól lesz elérhető, de hogy hol és mennyiért, az jelenleg rejtély.