Páratlan képminőség jellemzi az LG IFA-n bemutatkozó tévéit

LG Curved OLED TV

Az LG Electronics (LG) a technológia és a formatervezés fejlődése terén ismét bizonyított az újgenerációs televíziókészülékek szegmensében. Az LG a berlini IFA 2013 kiállításon egyedülálló képminőségű, kialakítású és innovatív technológiákkal felvértezett tévéinek átfogó választékát mutatta be: a kiállította az ívelt, úgynevezett CURVED OLED TV-t (55EA9800), a művészi ihletésű GALLERY OLED TV-t (55EA8800), a 84 hüvelyk képátlójú ULTRA HD TV továbbfejlesztett változatát (84LA9800), valamint az új 55 és 65 hüvelykes ULTRA HD TV-ket (LA9650 sorozat). 

„Az idei IFA kiállítás remek alkalmat adott arra, hogy megmutassuk Európának és a világnak, hogy elkötelezetten dolgozunk az újgenerációs tévépiac vezető pozíciójának megszerzéséért. – fogalmazott Havis Kwon, az LG Home Entertainment elnök-vezérigazgatója. – Igen büszkék vagyunk arra, hogy versenytársaink előtt jelentkeztünk a piacon ívelt OLED TV-vel és ULTRA HD TV-vel, valamint arra is, hogy a világ élvionalába tartozó televíziós technológiáinkat is még tovább tudtuk bővíteni, fejleszteni.” 

Az első a világon: LG CURVED OLED TV 

Az elsőként a CES 2013 kiállításon bemutatott, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban és Németországban már megvásárolható ívelt OLED TV új korszakot nyitott a szórakoztatóelektronika történetében. Az IMAX-szerű ívelt kialakítás rendkívüli és kényelmes vizuális élményt nyújt, az LG WRGB OLED technológiájának köszönhetően pedig az 55EA9800 végtelen kontrasztaránya a hagyományos RGB képernyőknél mélyebb fekete és fényesebb fehér színeket kínál. A képernyő a színeket is hihetetlenül pontosan jeleníti meg, függetlenül a környezet fényerejétől és a látószögtől. 

A mindössze 4,3 mm vastag és 17 kg-os ívelt OLED TV elképesztő látványt nyújt. Az 55EA9800 lélegzetelállító, modern kialakításának fontos eleme a kecsesen ívelt, szinte teljesen átlátszó Crystal Stand állvány. Az előre néző Clear Speaker hangszórók diszkréten, az állványba építve kaptak helyet, kifogástalan hangzásuk pedig különösen a közepes és magas frekvenciatartományban jeleskedik. 

Igazi mestermű: a GALLERY OLED TV 

Az IFA-n az LG elismert OLED TV termékcsaládjának legújabb tagja, a művészi ihletésű, 55 hüvelykes (140 cm) GALLERY OLED TV is képviselteti magát. A világ első falra szerelhető OLED TV-je jól mintázza az LG törekvéseit a különleges formatervezés terén.

Az elegáns, művészi keret ötletesen és észrevétlenül álcázza az erőteljes, 2.2 csatornás hangrendszert. Galéria üzemmódban világhírű festményekből vagy személyes fényképekből álló digitális fényképgyűjteményben gyönyörködhetünk (ilyen esetben a készüléket nem tévé üzemmódban használjuk). Az LG összes innovatív OLED TV-jéhez hasonlóan az 55EA8800 élénk, élethű színei és széles betekintési szöge is az LG egyedülálló WRGB OLED képtechnológiájának köszönhető. 

Pengeéles kép: ULTRA HD TV 

Az LG ULTRA HD TV-i a fantasztikus képminőség – a Full HD TV-k felbontásának négyszerese – és a lenyűgöző hang meggyőző párosát nyújtja. A világon az első 84 hüvelykes (213 cm), valamint a prémiumkategóriás 55 hüvelykes (140 cm) és 65 hüvelykes (165 cm) ULTRA HD TV-k (LA9700 sorozat) után az LG most a 2013-as IFA-n a megfizethetőbb 55 és 65 hüvelykes készülékekről (LA9560-es sorozat) és a 84 hüvelyes ULTRA HD TV továbbfejlesztett változatáról (84LA9800) is lerántotta a leplet. 

Az LA9650 és az LA9700 sorozatok beépített HEVC-dekóderrel (High Efficiency Video Coding; nagy hatékonyságú videokódoló) rendelkeznek, így a piacon elsőként képesek Ultra HD-tartalmak lejátszására közvetlenül USB memóriáról. Az LG Tru-ULTRA HD Engine technológiájának köszönhetően ezek a készülékek képesek bármilyen tartalmat felkonvertálni közel UHD minőségre, ezáltal lenyűgözően éles, elmosódásmentes Ultra HD képet biztosítanak, 178 fokos betekintési szög mellett. Az LA9700 sorozat még ennél is tovább megy: a NANO FULL LED háttérvilágítás még kiválóbb kontrasztot, fényerőt és színkonzisztenciát eredményez. 

Az LA9700 tévék ezen felül 4.1 csatornás, 50 W-os, előre néző Sliding Speaker hangszórókból álló hangrendszerrel, míg az LA9650 modellek a képernyő két oldalára szerelt hangszórókkal rendelkeznek. A 84LA9800 típusjelzésű modell 2.2 csatornás, a hatalmas képernyő két oldalára elhelyezett 310 W teljesítményű hangrendszerrel gondoskodik a hamisítatlan moziélményről. 

Akik az IFA 2013 kiállításon ellátogattak az LG standjára, többek között Romero Britto és Yang-min Ha műalkotásaiban gyönyörködhettek az LG ULTRA HD TV-inek képernyőin. Az LG idei IFA kiállításon bemutatott újgenerációs tévéiben a művészet és a technológia tökéletes ötvözete öltött testet. 

Díjak és minősítések 

Az elmúlt évben különböző rangos szervezetek számos díjjal és minősítéssel jutalmazták az LG újgenerációs OLED TV-it. Az LG ívelt OLED TV-je az EISA „Európa legjobb dizájn tévéje 2013–2014” és a Red Dot: Best of the Best díj mellett kiváló képminőségéért olyan elismert szervezetek minősítését is elnyerte, mint a TÜV Rheinland, az Intertek, a VDE és az Underwrites Laboratories (UL), és a készülék az első OLED TV-ként kapta meg a THX tanúsítványt is.