Nincs ujjlenyomat olvasó az új iPadben

iPad Air

Tegnap nem jött új Apple TV és iWatch sem, de az iPad család gazdagodott egy Air taggal, míg a Mini kapott egy Retina kijelzőt - ennyit arról, hogy egy 10"-nál kisebb tabletre senkinek nincs igénye, mint ahogy azt annak idején hangoztatták. Emellett megérkezett az OS X Mavericks is, ami kivételesen ingyenesen tölthető le, valamint a jövőben minden iOS és OS X eszközhöz jár majd az iMovie, az iPhoto és a GarageBand is. Az este legnagyobb meglepetése azonban az volt, hogy Tim Cook kivételesen nem a konkurenciát, hanem a valódi lúzereket cikizte.

Az iPad Air 7.5mm vékony és 45 deka, amivel hivatalosan is a világ legkönnyebb tablete lett. Touch ID - azaz ujjlenyomat olvasó - nincs, valamit hagyni kellett a következő iterációnak is. Fekete, fehér és szürke színben lesz elérhető, A7 processzorral. Az iPad mini Retina kijelzőt kapott az A7 mellé.

A két tablet mellett megjött az új Mac Pro is, ami potom 3.000 dollárért kínál egyy 4 magos, 3.7GHz-es Xeon processzort, 12GB RAM-ot, 2GB VRAM-ot és egy 256GB-os SSD-t.