Jövőre varázslatos módon a phablet lesz a világ legjobb dolga

iPhone 5

Az általánosan elfogadott iDogma szerint a 4”-nál nagyobb kijelző lehetetlenné teszi, hogy megfelelő, kényelmes és revolúsöneri felhasználói élményt nyújtson egy telefon. Bár mindannyian tudjuk, hogy ez így nem igaz, én emlékszem, hogy a 3.5”-os zajos tücsök hirtelen, gigászi mértékben megnövelt 4”-os kijelzője mekkora riadalmat és általános “Tim Cook monnyon le” mozgalmat indított. Aztán persze hirtelen ez lett a next best thing és nagyjából a launch dayen kiderült, hogy a 4” a tökéletes méret, a phablet meg hülyeség. Eközben az Apple folyamatosan kapja az ívet, hogy mikor lesz hajlandó felzárkózni végre a piaci igényekhez.

Nos, jelen állás szerint ez 2014-ben fog megtörténni, ugyanis a Bloomberg információi arra utalnak, hogy az iPhone 6 végre tisztességes méretű kijelzővel érkezik majd: a 4.7”-os panel ráadásul roppant vékony kávát kap majd, szóval a telefon maga keskenyebb lesz, mint a konkurencia nagy kijelzővel szerelt telefonjai (remélem majd valami 5”-os kijelzőhöz hasonlítják majd szokás szerint, csak hogy fair legyen az összevetés).

A “gigászi, óriásoknak tervezett telefon” mellett az Apple egy phabletet is bemutat majd, amit nem is tudom, hogy mégis kiknek szánnak… Ja igen, biztos van valaki, aki akár 8 sor ikont is szeretne látni egy képernyőn. Ezt pedig egy 5.5”-os kijelzővel érik majd el.

De a szlogent már most látom: “The next big thing. Literally.”