Itt az új Sony SmartWatch, sajnos szeptemberig várni kell

Sony SmartWatch2

Szépen-lassan haladunk a “hordható” elektronika általánossá válása felé, amit kétségtelenül a Google Glass vezet. Persze nem feltétlenül kell mindjárt ilyen extrém megoldásokban gondolkodni: vegyük például a karórát, amit szinte mindenki hord, de a mai mércével gyakorlatilag nem sok mindenre képes önmagában. Bár létezik pár okos változat, a most bemutatott Sony SmartWatch 2 mindenképp az eddigi legjobb megoldásnak ígérkezik.

A karóra 1.6”-os kijelzővel rendelkezik, aminek a felbontása 220×176 pixel. A váz alumíniumból készült, míg a lánc rozsdamentes fémből - ezt bármilyen 24mm-es alternatívával helyettesíthetjük. Emellett az egész kütyü vízálló is valamilyen szinten, bár ez többnyire csak a kézmosás ellen véd majd.

És ha ez még mind nem lenne elég, az órában van Bluetooth és NFC chip is, így gyakorlatilag bármelyik, minimum Android 4.0-t futtató telefonnal összekapcsolható. A felület hasonlít az alap Androidra. Alapértelmezett esetben sima karóraként funkcionál, valamint lehet olvasgatni a korábban már letöltött e-maileket is.

Telefonhoz csatlakoztatva lehetséges a hívások fogadása, üzenetek olvasása, szociális médiák frissítésének nézegetése, fényképek készítése a telefonon keresztül, prezentációk és a zenelejátszó vezérlése, hangerő szabályozása, valamint a fitnessz alkalmazások használata is.

A Sony elmondása szerint jelenleg több, mint 200 egyedi alkalmazás érhető el, amit kifejezetten SmartWatchra optimalizáltak. 

Ami az elérhetőséget illeti várhatóan szeptemberben kerül majd a boltok polcaira. A jelenlegi modell ára 100 dollár körül van, reméljük, hogy ez nem változik majd.

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bejelentette a Sony SmartWatch 2 SW2-t, a jelenleg elérhető legkorszerűbb okosórát*.

A Sony SmartWatch 2 tulajdonképpen egy olyan második kijelző androidos okostelefonokhoz, amely növeli a telefon funkcionalitását, mivel további egyedi előnyöket kínál. Letisztult formavilág és praktikus felhasználhatóság egy multifunkciós órában, amely nemcsak értesít, hanem androidos kezelőfelületének köszönhetően a telefon távoli vezérlésére is alkalmas.

Androidos nyíltság

A Sony SmartWatch 2 lényege az applikációk szélesebb körű felhasználása. Ez az okosóra az applikációknak köszönhetően még személyre szabhatóbb, mint bármely másik* piacon lévő eszköz, így könnyedén igazodik az egyéni igényekhez – akár útközben, egy üzleti megbeszélésen, sportolás közben vagy az otthon kényelmében. 

A SmartWatch applikáció letöltésével rengeteg egyedi funkció fedezhető fel – melyek közül több az okostelefon érintése nélkül is használható:

 • Hívások kezelése az óra érintésével
 • A smart camera applikációval távolról vezérelhető az okostelefon fényképezője 
 • A Presentation Pal applikációval távolról irányítható a prezentáció
 • A térkép applikáció segítségével futás vagy kerékpározás közben is könnyen lehet tájékozódni - csak egy pillantás az órára
 • A korábban letöltött emailek is olvashatók, akkor is, ha az okosóra éppen nem kapcsolódik a telefonhoz
 • Olyan életmód applikációk futtatása, mint például a Runtastic sem okoz gondot, így közvetlenül nyomon követhető az edzés
 • Gyorsan és egyszerűen irányítható a telefon zenelejátszója - így váltani lehet a dalok között, vagy akár a hangerő is szabályozható a telefon elővétele nélkül

A SmartWatch 2 nemcsak letisztult, hanem strapabíró is a por- és vízálló formatervezésnek köszönhetően, így akár a strandon vagy esős időben útközben is használható.

A viselhető elektronikus kiegészítők piaca folyamatosan növekszik

Egy átlagos okostelefon felhasználó naponta rengeteg alkalommal veszi kezébe mobilját, hogy elolvassa az üzeneteit, ellenőrizze az időt, használja a közösségi média alkalmazásokat, fényképezzen, zenét hallgasson vagy akár játsszon. A SmartWatch 2 éppen ezekre az igényekre kínál kényelmes megoldást, így nem kell minden egyes alkalommal kivenni a telefont a zsebből vagy a táskából.

„A Sony büszke, hogy az okosóra piac vezetője** mióta 2007-ben bejelentette az első Bluetooth órát” – mondta Stefan K Persson, a Kiegészítő Termékek vezetője.

„A versenytársak csak most jelennek meg a piacon első generációs eszközeikkel, míg mi már a harmadik ilyen eszközt vezetjük be, mely már tartalmazza azt a tudást, és tapasztalatot, mely a több mint félmillió felhasználótól kaptunk visszajelzés formájában. Ezen felül a Sony gazdag technológiai szakértelme is hozzájárult ahhoz, hogy az eddigi legjobb felhasználói élményt kínáljuk immár az okosórák terén is”.

„A viselhető elektronikus kiegészítők piaca az elemzők kutatásai alapján rendkívül nagy növekedés előtt áll – 2016-ra 41 millió okosóra értékesítését prognosztizálják. A Sony okosórák tekintetében már több mint 200 egyedi applikációval rendelkezünk, melyet több mint 1 millióan töltöttek le eddig. Tovább folytatjuk a munkát erős fejlesztői hálózatunkkal, hogy még teljesebb felhasználói élményt nyújtsunk” – tette hozzá Persson.

A Sony legjava a SmartWatch-ban

A Sony SmartWatch 2 ideális választás bárkinek, aki androidos okostelefont vagy táblagépet használ. 

Egyszerű és kényelmes hozzáférni az értesítésekhez, üzenetekhez, hívásokhoz, emailekhez, Facebook™/Twitter™ üzenetekhez, naptárhoz, sőt még akár a Walkman™ applikáció vagy bármilyen más média lejátszó is vezérelhető távolról.

Ez a vezeték nélküli kiegészítő ideális választás bármilyen nagykijelzős készülékkel – például az Xperia™ Z Ultra okostelefonnal – való párosításhoz olyan helyzetekben, ahol elengedhetetlen a hívások diszkrét kezelése. 

A SmartWatch2 rendelkezik a jelenlegi Sony okostelefon és táblagép portfolióból megismert olyan funkciókkal, mint az NFC kapcsolódáson keresztüli egy érintéses párosítás, a lélegzetelállító prémium formatervezés, valamint egy sor olyan technológia, amelyek a nagyobb felbontást, az élesebb kijelzőt, a napfényben való jobb olvashatóságot, a hosszabb készenléti időt, a még intuitívabb kezelőfelületet szolgálják. Az egyedülálló okosóra funkciókhoz hozzájárul a számos előre telepített applikáció, valamint az ajánlott alkalmazások széles tárháza.

Amikor a SmartWatch 2 éppen nem kapcsolódik a telefonhoz, akkor különálló digitális óraként működik. A korábbi értesítések elolvasásán túl ilyenkor az időt ellenőrizhetjük, vagy ébresztőt állíthatunk be, vagy akár fényforrásként használhatjuk, mikor a kulcsainkat keressük.

A SmartWatch 2-t bármilyen szabványos 24mm széles csuklópánttal vagy a hamarosan elérhető, új Sony óraszíjakkal is használhatjuk.

A Sony folytatja az úttörő formatervezésbe öltöztetett új technológiák bevezetését. Ezen felül az NFC kiegészítők legszélesebb portfolióját kínálja – a vezeték nélküli fülhallgatóktól kezdve a hordozható hangszórókon át egészen a SmartTagekig, illetve a SmartWatch-ig. 

A Sony SmartWatch 2 főbb tulajdonságai: 

 • Világos kijelző (napfényben is olvasható)
 • Leghosszabb akkumulátor idő az okosórák tekintetében* 
 • Víz – és porálló (IP57)
 • Egyszerű párosítás és kapcsolódás
 • Egyedülálló óra funkciók
 • Szabványos micro USB kábel a töltéshez
 • Az intuitív kezelőfelület nagyon hasonlít az Android operációs rendszernél megszokotthoz
 • Nagyobb kijelző, nagyobb felbontás (1.6 inch, 220 x 176 pixels)
 • Minőségi anyagok (alumínium test és rozsdamentes acél csuklópánt)
 • Kompatibilis (a legtöbb Android okostelefonnal párosítható)
 • Cserélhető csuklópánt – bármely szabványos 24 mm óraszíjjal használható
 • Sony SmartWatch 2 SW2 2013 szeptemberétől lesz elérhető világszerte.

* A jellemzők a Stragey Analitics által verifikált a 2013. június 13-án megjelent jelentésében: a Sony SmartWatch a világ első okosórája NFC-vel, legsokoldalúbb okosóra, több applikáció érhető el rá, mint bármely okosórára, az okosórák közötti leghosszabb akkumulátoridőt biztosítja

** Strategy Analytics által verifikált 2013. június 21-én, a Sony piacvezető az okosóra szegmensben