Hyper-threading támogatásos mobil chip az Inteltől

Intel

Az Intel igazi nagyágyúkkal készült az idei Mobile World Congressre: a sok bejelentés közül az első - és talán legígéretesebb - az új, két magos mobil Atom processzor, ami a Clover Trail+ névre hallgat. A hyper-threading támogatással rendelkező, 32nm-es technológával készült CPU három változatban lesz elérhető: 1.2, 1.6 és 2.0GHz-es órajellel. Emellett a cég arra is ígéretet tett, hogy javulni fog az akkumulátor idő is, ami jelenleg a legnagyobb Achilles-sarkuk.

Az új processzorok 1.900×1.200 pixeles felbontás, valamint HSPA 42+ mobil hálózatot is támogatnak, plusz minden probléma nélkül futtatják majd a 4.2-es Androidot. Ha minden igaz a cég már lepaktál az Asus-szal, a Lenovoval és a ZTE-vel, akik elsőként használják majd a Clover Tail+ chipeket telefonjaikban és tableteikben.

Emellett bemutatták az XMM 7160 multiband LTE modemet is, amely jelenleg a világ legkissebb és legkevesebbet fogyasztó chipje, amely teljes LTE, DC-HSPA+ és EDGE kapcsolódást tesz lehetővé, miközben 15 LTE sávot támogat párhuzamosan. 

Végül, de nem utolsó sorban hallhattunk pár szót a négy magos Bay Trail Atom processzorokról, amelyeket tabletekbe szán a cég.