HTC Media Link HD - teljes mobil élmény a TV-n, vezeték nélkül

HTC Media Link HD

Az internet tanúsága szerint a HTC Media Link nem egy új dolog, csak tavaly elenyésző figyelmet kapott, és sokaknál a feledés homályába merült. Sajnos ez alól én sem vagyok kivétel, de így legalább nyugodtan mondhatom, hogy a HTC egy tök jó kütyüt mutatott be, ami az új, egységes névadás és brand kialakítás mellett (eltekintve az összezavaró átnevezésekről) tényleg reményt ad, hogy betartják ígéreteiket. De nézzük, mit is tud a (frissített) HTC Media Link.

A kis doboz lényegében egy WiFi adapter, melynek segítségével eddig zenét, képeket, és videókat lehetett DLNA segítségével a TV-re streamelni.

A HD változat azonban előhúzott egy újabb adut a pakliból, ami a tavalyi modellt valószínűleg tovább taszítja a feledésbe: természetesen a fent említett (alapszintű elvárásnak tekinthető) funkciók most is megtalálhatóak benne, valamivel felhasználóbarátabbra hangolva - azonban a Media Link HD segítségével WiFi-n keresztül ki lehet vetíteni a telefon kijelzőjét a TV-re.

Ehhez a dobozt a HDMI porton keresztül kell csatlakoztatni a készülékhez, majd kézbe venni a HTC One X vagy One S telefonunkat. Mint az sejthető, gyakorlatilag bármit lehet a TV-n csinálni, amire a telefon képes. De ez még mindig nem minden.

Az igazi varázslat akkor kezdődik, amikor elkezdünk filmet nézni. Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a Play gomb megnyomása után mindent a szemnek alapon le kellett tenni a telefont, ha nem akartuk, hogy a baráti kör nekünk essen. A Media Link HD segítségével azonban egyszerűen megnyomjuk a Home gombot (miután elindítottuk a filmet), és ugyanúgy nyomkodhatjuk a telefont, miközben a többiek nézik a filmet.

És mindezt vezeték nélkül!