Gorilla Glassre vált a BMW

BMW i8

A tetőtől-talpig elektromos BMW i3 hamarosan egy olyan kuzint köszönthet a családban, akit egy kicsit a mindannyiunk zsebében lapuló telefonokhoz is gyengéd rokoni szálak fűznek majd. No nem arra kell gondolni, hogy a fedélzeti computeren Android fut majd - bár azért egész mókásan hangzik az autó rootolásának gondolata is. A BMW i8 lesz az első olyan hibrid, ami a hagyományos szélvédőt Gorilla Glassre cseréli.

Egész pontosan a hátsó szélvédőről van szó, ami két darab, egyenként 0.7mm vastag Gorilla Glassből áll majd - köztük pedig egy akusztikus lemez helyezkedik majd el. A cég nyilatkozata szerint a GG segítségével jelentős súlyt siekrült megspórolniuk.

És hogy mi lesz a motorháztető alatt?

"...a 362 lóerős rendszerteljesítmény és az 570 Nm.es össznyomaték megteszi a magáét, így akár 4,5 szekundum alatt is elérhetjük a 100 km/órás sebességet, miközben a flúgos futam ahogy fentabb is említettük, az elektronikusan korlátozott 250-es felső határnál ér véget. Noha ezek az adatok sportautók között már nem keltenek pánikot, a 80-120 km/órás etap 4 másodperc körül teljesített rugalmassági mutatójának hallatán azért már elégedetten csettinthetünk..." - olvasható az Autó Pultos srácok megemlékezésében, ahol gyakorlatilag mindent megtudhattoak az i8-ról, amit csak szeretnétek.