Galaxy Note X: specifikációs Nirvana, Galaxy S IV februárban?

Samsung Galaxy Note

Még a Galaxy Note 2 bemutatásakor felbukkant egy érdekes koncepció, amely a Note X névre hallgatott. Erica Yusim, a dizájnért felelős személy az eszközt egy FullHD felbontású, 6.3"-os kielzővel álmodta meg, amely nem csak 3GB RAM-ot és négy darab, 2GHz-es processzort tudhat magáénak, de az első bekapcsoláskor Android 5.0 fut majd rajta. Ami pedig a felhozatal többi részét illeti, nos ki lehet dobni a netbookokat.

A 4.000mAh-s akkumulátor mellett 5.0-s Bluetooth és egy NFC chip, valamint egy 16 megapixeles hátoldali kamera is helyet kap majd, míg a belső tárhely mérete nem kisebb lenne, mint 128GB. Igen, 128 gigabyte. Óriási - minden tekintetben - de mégsem hangzik annyira őrültségnek, mint azt sokan gondolnák.

Egy 6.3"-os kijelzőjű eszközön már azért vígan lehet filmezni (az első Note is nagyon jó volt), és ekkora felbontás mellett az ember alig ha adja 720p alá a minőséget. Azok a filmek pedig sok helyet foglalnak, pláne, ha az 1080p-s társaik mellett döntünk. Plusz a Samsung a flash chipek gyártásával egész jól áll, így nem jelent gondot a tömegtermelése sem ekkora méretben. A nagyobb pedig jobb, már ami a tárhelyet illeti.

Emellett a Huawei bejelentette, hogy jövőre piacra dobnak egy olyan pahbletet, ami mellett a Note törpének fog tűnni. És ha a Huawei képes 6.3"-os phabletet készíteni, akkor mi tartaná vissza a Samsungot?

A Korea Times továbbá úgy értesült, hogy a Galaxy S 4 a jövő februári MWC-n mutatkozik be.