Ezúttal a méretre gyúrt az OCZ

OCZ OnyxA cég nem rég mutatta be új SSD interfészét, valamint az új, üzleti célokra szánt merevlemezeit, máris piacra dobott még két terméket. Az Onyx, valamint Vertex 2-es családba tartozó SSD-k esetén a méret a lényeg, hiszen a mindössze 1.8"-es formátum kiválóan alkalmassá teszi őket netbookokban, valamint tablet pc-kben történő alkalmazásra. Az MLC típusú NAND Flash chipek köré épülő merevlemezek SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és rendelkeznek TRIM támogatással is.

A két SSD közül az Onyx család tagjai lesznek az olcsóbbak, melyek 32, illetve 64Gb-os méretben kaphatóak majd. 1.5 millió üzemóra mellett 64Mb-os gyorsítótárral látták el őket. A két merevlemez közül a 64 GB-os 145 MB/s-os olvasási-, és 125 MB/s-os írási sebességgel, míg 32 GB-os testvére 135 MB/s-os írási-, és 70 MB/s-os olvasási sebességgel rendelkezik.

A Vertex 2-es család tagjai nagyobb sebességet kínálnak. A szintén SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel rendelkező merevlemezek  MLC típusú NAND Flash chipekre alapoznak, de már a SandForce népszerű, SF-1200-as sorozatú vezérlőchipjét alkalmazzák. A TRIM támogatással is ellátott egységek 285 MB/s-os olvasási és 275 MB/s-os írási sebesség mellett végzik a rájuk bízott feladatokat. Ezek 60, 120 GB, illetve 240 GB-os méretben lesznek elérhetőek.

A gyártó az árakat még nem közölte.