Az űrhajótól a hajsütőig, avagy mi a fene az az okos hajvasaló?

Időről-időre előfordul velünk, hogy olyan helyeken bukkanunk fel, ahol a bemutatott dolgok és az informatika, technológia nem feltétlenül hozható közeli kapcsolatba. Ugyanez volt a helyzet a héten a GHD hazai bemutatkozásánál is, bár elég gyorsan beláttuk, hogy igazából igazi technológiai áttörésekkel álltunk szemben - még akkor is, ha nagyjából egyet sem tudtam volna megnevezni vagy rendeltetésszerűen használni.

Bár a legjobb még csak ez után jött: a gyorstalpaló alatt kiderült, hogy bizony van már okos hajvasaló is (remélem, hogy hajvasaló volt és nem hajsütő...:)). No nem arra kell gondolni, hogy Android vagy valamilyen egyéb okosított operációs rendszer fut rajta. Az okos ezesetben azt jelenti, hogy az ember gyakorlatilag akkor sem tud kárt tenni magában - vagy másokban - ha szándékosan akarja.

A két lap 3-3 termosztátot tartalmazott, amik folyamatos, egyeneltes 185 fokot biztostottak, ezáltal mindenféle varázslatot csinál a hajjal már pusztán azzal, hogy bedugjuk a konnektorba. És nem lehet vele elégetni vagy felgyújtani a hajat. Komolyan. Teszteltük. Tényleg hülyebiztos.

Ráadásul a külső bevonata ugyanazt az anyagot tartalmazza, amit az űrhajók külső burkolata, szóval még egy laza 20-30 perces folyamatos működés után sem égeti meg az ember kezét. Magyarul teljesen hülyebiztos és biztos vagyok benne, hogy ha valaki tudja is, hogy mit csinál, akkor mindenféle varázslatot lehet művelni a hajjal. Oda-vissza, göndörből bongyorba, bongyorból egyenesbe, nagyjából 5-10 perc alatt.

Emellett én teljesen biztos vagyok benne, hogy emiatt az egyenletes 185 fok miatt grillezni is teljesen tökéletes lenne, de az ilyen irányú teszt még egyeztetés alatt van.

Oké, e kell vallanom, hogy ez volt a dolognak az a része, amit még úgy-ahogy skerült követni. Na nem azt, hogy pontosan mit és hogyan is lehet vele csinálni, de technológiai szempontból nem volt rossz a kütyü. Sőt, engem meg tudtak róla győzni, hogy ez valami teljesen jó és hasznos dolog. Komolyan teljes mértékben meg tudnám érteni, ha valaki egy ilyet venne a hagyományos hajvasaló helyett.

Abba viszont már nem mennék bele, hogy mi volt az a fél bőröndnyi kiegészítő és flakon, amit lehetett mellé használni. Az egyik talán hajlakk volt - valami szuper finomított porlasztós szórófejjel, ami tök jól nézett ki - de szerintem ha csak lehajlakkozom, akkor sok-sok hajlakk-mérnök megfeszített munkáját degradálom le két másodperc alatt. Szóval maradjunk annyiban, hogy a GHD-nek van egy csomó olyan flakonja, amitől az ember haja szép, ragyogó és hosszantartó lesz, meg akár egész érdekes formákat is fel tud venni tőle.

Ami pedig a fésűket illeti... Komolyan, a rengeteg hajamnak hála szerintem 6 éve láttam utoljára fésűt, de abban biztos vagyok, hogy az semmi nem volt ahhoz képest, amit ott felvonultattak. Pedig láttam már fura dolgokat, de itt a felét még csak fésűnek sem gondoltam volna. Egyébként szerintem a következő nagy dolog az lenne, ha ezeket a fura fésűket lehetne egyetlen ilyen nyélen cserélgetni, mint mondjuk a csavarhúzó-fejeket.

Sőőt, akár valamelyik ilyen sűrűbb, escetszerű szálakkal megáldott változattal a hústra tök szépen fel lehetne kenni a pácot vagy a fűszereket... Mielőtt megsütjük a csoda-hajvasalóval. Hm.

Mindenesetre aki szeretné rendeltetésszerű használat közben megtapasztalni, hogy hogyan is működnek ezek a csoda-hajgépek, az látogasson el a Great Lengths Salonba a 2. kerület Tábor utca 5. szám alatt.