Az LG tovább bővíti Smart hoteltévé sorozatát

LG LT-760H

Az LG Electronics (LG) bejelentette a Pro:Centric® platformra épülő Smart Hotel TV sorozatának legújabb modelljét, az LT760H-t. Az LG Pro:Centric® lehetővé teszi a szállodatulajdonosok számára, hogy könnyedén testreszabják az elérhető szolgáltatásaikat. A Smart Hotel TV kezelőfelületén megosztott interaktív útmutatók és internetes tartalmak egyszerű kezelésével kényelmesebb hozzáférést biztosítanak a szállodai szolgáltatásokhoz, a hotelszobákon kívül és belül egyaránt. 

Az LG legújabb Pro:Centric®  Smart Hotel TV termékcsaládjának tagja, az LT760H személyre szabható felhasználói felületet kínál a szállodai szobákban elérhető szolgáltatások igénybevételéhez. Az előre telepített Smart TV alkalmazások, a személyes tartalmak gyors elérését biztosító csatlakozási lehetőségek, valamint a koax kábelen keresztül történő IP-jeltovábbítás nyújtotta előnyök mellett a készülék integrált set-top box egysége költségcsökkentő megoldás is egyben.

„Az LG hoteltévé termékcsaládjának legújabb televíziója átfogó szolgáltatáscsomagot kínál a szállodák vendégeinek és alkalmazottainak egyaránt. Az LG a hoteltévé piac vezető fejlesztőjeként értékes tapasztalatokkal rendelkezik a szállodatulajdonosokra háruló költségek csökkentése terén és emellett az egyéni igények figyelembevételével a testreszabhatóság számtalan módját is kínálja.” – nyilatkozta Ki-il Kwon, az LG Home Entertainment Company alelnöke, és a tengerentúli televízió marketingrészlegének vezetője.

Kezelőfelületek és csatlakozási lehetőségek

Az LG Smart Hotel TV sorozata a Pro:Centric® alkalmazási platformra épít, WebKit interfész, Java és Flash használatával támogatja a HTML5 szabványt, amelyek segítségével a rendszerek integrálását végző szakemberek, szoftverszolgáltatók és szállodatulajdonosok egyedi felhasználói felületeket alakíthatnak ki. A szállodák többek között logók és egyéb anyagok hozzáadásával olyan hasznos funkciókat építhetnek a felhasználói felületbe, mint a távoli kijelentkezés vagy a szobaszerviz.

A LG Pro:Centric® Smart Hotel TV készülékei a testre szabható kezelőfelületen túl egy sor csatlakoztatási lehetőséget is kínálnak. Az USB vagy a beépített WiFi mellett, lehetőség nyílik továbbfejlesztett csatlakozási lehetőségek használatára is. Ilyen a SmartShare funkció, ami tartalomközvetítő portálként működik az Intel Wireless Display (WiDi) és az ahhoz hasonló technológiák használatára képes eszközök között.

Telepített alkalmazások és automatikus előzménytörlés

Az LT760H sorozatban lehetőség van előre telepített alkalmazások használatára, valamint a készülék a felhasználók személyes adatainak védelmére is praktikus megoldást kínál. Az alkalmazások kifejezetten azzal a céllal kerülnek bele a csomagba, hogy megkönnyítsék a hozzáférést a leggyakrabban használt közösségi oldalakhoz és adatforrásokhoz. Ezzel egy időben az automatikus előzménytörlési funkció minden alkalommal újraindítja a rendszert, amikor egy vendég távozik, így gondoskodva a keresési előzmények törléséről.

Megtakarítási lehetőségek

A nagyszerű szórakoztató funkciók mellett az LG LT760H Pro:Centric® Smart Hotel TV-je kiemelkedő megtakarítási lehetőséget jelent a szállodatulajdonosok számára, hiszen a telepítési és üzemeltetési költségek alacsonyak. Az LT760H modellekbe épített IP-over-coax funkciónak köszönhetően nem kell Ethernet-kompatibilis eszközökre költeni, mert a gyárilag beszerelt set-top box kiiktatja a különálló hardver beszerzésével, telepítésével és hosszú távú karbantartásával kapcsolatos költségeket. Mindezek mellett az üzemeltetési költségek is minimálisra csökkennek, mivel a szállodai személyzet a teljes infrastruktúrát egy központi távvezérlő rendszeren keresztül működtetheti. 

Vendéglátó-ipari megoldások

„Az LG régóta vezető szerepet tölt be a televíziós iparágban.” – mondta el Kwon. Eddigi műszaki szakmai tapasztalatára építkezve a cég zökkenőmentes együttműködést alakított ki a vendéglátóiparral. Jelenleg az LG a szálloda- és vendéglátóipar legkeresettebb márkája az Egyesült Államokban. „A jövőre nézve az LG minden eddiginél könnyebb csatlakozási lehetőségeket és lebilincselő, tartalomgazdag élményeket ígér a vendégeknek a testre szabható platformok bevezetésével.” – tette hozzá Kwon.

Az LG LT760H Pro:Centric® Smart Hotel TV már elérhető Magyarországon.