Az Epson a FESPA 2013 kiállításon mutatta be a SureColor tintasugaras nyomtatók sokoldalúságát

Epson SC-F7000

Az Epson bemutatta legújabb, SureColor szélesformátumú tintasugaras nyomtatóinak sokoldalúságát és hatékonyságát Londonban, a FESPA kiállításon. Az Epson standjánál (G40S) a látogatók megtekinthették, hogy az Epson készülékei hogyan nyomtatnak az egyedi reklámtárgyakra, textilanyagokra, a sportruházatra, a díszített ajándéktárgyakra, eszközökre és különböző anyagokra.

Az elmúlt 18 hónap alatt az Epson nyolc újgenerációs, nagyformátumú SureColor tintasugaras nyomtatót mutatott be, melyek a maximális minőség, termelékenység és a széleskörű felhasználhatóság mellett alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A három 64” méretű SureColor SC-S szélesformátumú nyomtató, a 44”-es SureColor SC-T nyomtató és a két – egy 44” és egy 64” méretű – SureColor SC-F festékszublimációs nyomtató együtt a világon először az Egyesült Királyságban, a FESPA kiállításon volt látható.

Textíl és ajándéktárgyak

Az Epson sportruházatot és textilanyagokat, valamint személyre szóló ajándéktárgyakat, műszaki és dekorációs cikkeket állított ki a standján, hogy a SureColor SC-F6000 és SC-F7000 festékszublimációs nyomtatók széleskörű felhasználhatóságát hangsúlyozza. Ezek a nyomtatók nemcsak az Epson első festékszublimációs modelljei, de az elsők az iparágban, amelyeknek minden komponensét – a tintától és a nyomtatófejtől a nyomtató burkolatáig valamint az opcionális tartozékokig – egyetlen vállalat tervezte és gyártotta. A készülékek minősége, teljesítménye (több mint 50 négyzetméter óránként) és megbízhatósága maximális üzemidőt és maximális profitot, valamint alacsony üzemeltetési költséget biztosít. Ezek a nyomtatók az új, speciális vízbázisú tintával, az Epson UltraChrome DS tintarendszerrel együtt kiváló minőségű, élénk színű nyomatokat garantálnak, intenzív feketékkel, éles kontúrokkal és finom színátmenetekkel.

A festékszublimációs eljárás ideális karcálló, fotóminőségű képek olyan poliészter felülettel ellátott anyagokra nyomtatására – mint például az alumínium, fém, műanyag, bútorlap, kerámiák – melyekre közvetlenül nehéz nyomtatni. Ezen megoldásnak köszönhetően a nyomtatási szolgáltatásokat kínáló cégek nemcsak termékskálájukat szélesíthetik, hanem új, kreatív alkalmazásokat is fejleszthetnek, melyek további hozzáadott értéket hordoznak.

Textilanyagok és dekoráció

A nagyhatású, magas minőségű és tartós egyedi reklámhordozókat, textilanyagokat, valamint tapétákat három 64”-es SureColor SC-S modellel nyomtatták ki, melyek meghatározható teljesítményt, valamint a ezüstmetál és fehér színnel együtt 4-10 színkomponenst kínálnak. Ezekkel a SureColor nyomtatókkal az Epson a különböző felületekre – matrica, ablakfólia valamint újrahasznosítható anyagok – történő költséghatékony, nagy sebességű nyomtatási teljesítményt mutatta be.

A 44”-es, négy színkomponensű UltraChrome XD tintarendszerrel rendelkező SureColor SC-T7000 nyomtató ideális olyan alkalmazásokhoz, mint a CAD vagy a GIS, melyek esetében a sebesség és a gazdaságosság a legfőbb szempont, csakúgy mint az egyedi bannerek, prezentációk és beltéri felhasználású textilanyagok esetében. A kategóriájában leggyorsabb nyomtató ideális rövid határidejű promóciók lebonyolítására, hiszen PRESTIGE for Epson szoftverrel rendelkezik, mely előretelepített sablonok széles választékát kínálja beleértve a grafikus témákat is a divat, az élelmiszerek, az utazás, a játékok és számos más témakörökből.

Végül, az eseményen az Epson az új Display Trans Media Kit-et is bemutatta, mely a hagyományos ezüst halogenid vagy Duratrans® háttérvilágítású termékek egy tintasugaras változata. A Stylus Pro 11880 vízbázisú nyomtatóhoz az ILFORD-dal közösen kifejlesztett Display Trans Media Kit backlight felhasználásra szánt képeket készít, melyek az ügyfelek által elvárt igényes képminőségnek is megfelelnek még a mélyfekete és a felületi színtónusok esetében is.

„A SureColor nyomtatók egyesítik az Epson precíziós tintasugaras technológiáját, dizájnját és mérnöki munkáját az UltraChrome tintatartályok egy új generációjával, hogy a professzionális nyomtatási szektor számára elérhető áron a legjobbat nyújtsák a nyomtatók használatának sokoldalúsága, funkcionalitása és megbízhatósága terén. Azáltal, hogy a FESPA kiállításon először voltak láthatók a készülékek, a grafikai termékek legszélesebb választékát mutattuk be, melyeket a legkülönbözőbb anyagokra nyomtattunk, hogy megmutassuk a nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó cégeknek az Epson tintasugaras nyomtatók jelentős kereskedelmi potenciálját” – fogalmazott Duncan Ferguson, az Epson Europe Pro-Graphics és New Business Development igazgatója.