A Verbatim új lakossági és a professzionális világítási termékeket vezet be

Verbatim LED

A LED-es világítási piac virágzásának folytatódásával a Verbatim számos új, nagy teljesítményű termékkel rukkol elő, kihasználva a további várható növekedést. A Verbatim eddigi terjeszkedése ezen a területen előrevetíti az üzletág jövőjét: az árbevétel alapján a LED-es termékek 2015-re várhatóan a Verbatim portfóliójának legfontosabb kategóriájává válnak. Az adattárolási technológiák egyik legismertebb úttörőjeként a Verbatim immár a LED-es világítás jövőjét is formálja Mitsubishi Chemical Corporation (MCC) technológiáinak felhasználásával.

Az adattárolás területén megszerzett tapasztalataira alapozva a Verbatim demonstrálta, hogy képes egy egészen új termékszegmens kifejlesztésére és szeretné a világítás területén eddig elért sikereit tovább bővíteni. A vállalat első, a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED-izzó sorozatának 2010 szeptemberi bemutatása óta jelentősen növelte termékportfólióját. A Verbatim professzionális világítási választéka jelenleg több mint 50 világítási specialistáknak, belsőépítészeknek és létesítményvezetőknek szánt terméket tartalmaz. További 25, általános és háztartási felhasználásra szánt termék elérhető a fogyasztók számára az elektromos-, háztartási-, és online boltokban.

A Verbatim Japán legnagyobb vegyipari cége és a LED-izzókhoz szükséges nyersanyagok világviszonylatban is vezető előállítója, a Mitsubishi Chemicals leányvállalata. A vállalat számára komoly előnyt jelentenek az eddig gyártott termékeinek eladásához kialakított üzleti és fogyasztói értékesítési csatornák.

“A Verbatim eddig kiváló minőségű adattárolási megoldásairól volt ismert. A vállalat az elmúlt 10 évben a világ vezető CD és DVD márkája volt. Szlogenünkkel, ami úgy szól, hogy “Tecnology you can trust” (Technológia amelyben bízhat) garantáljuk, hogy az általunk előállított termékek prémium minőséget képviselnek, strapabíróak és megbízhatóak. Ezt a vevőinknek tartott ígéretet az elmúlt 40 évben végig sikeresen betartottuk,” nyilatkozta Dick Hoogerdijk a Verbatim EUMEA LED üzletágáért felelős vezetője és a Mitsubishi Chemicals igazgatótanácsának tagja.

A Verbatim szerint a 2013-as év fényes jövőt hordoz magában a LED-világítás számára, ami a vállalatnak további növekedési lehetőségeket jelent. Figyelembe véve a jelenleg használatban lévő hagyományos izzók magas számát és azok gyártásának és importjának Európai Uniós tiltását, a vállalat a kereslet meredek növekedésére számít idén. A LED európai piaci részesedése 2012-ben 15% volt, ami 2,3 milliárd eurót jelent.  Egy a McKinsey által készített tanulmány szerint Európában 2020-ra a háztartásokban található lámpák 60%-a és a világítótestek 62%-a a LED technológián alapul majd, a piac így 8,4 milliárd euróra nőhet. A teljes európai LED-piac méretét 2020-ra mintegy 17 milliárd eurónyira prognosztizálják.

Innovációk és új termékek

A Mitsubishi Chemical Corporation által kifejlesztett egyedi foszfor és LED technológiára alapozva a Verbatim hamarosan jelentős előrelépést tervez bejelenteni a LED-technológiában. A VxRGB™ nevű megoldáson alapuló új, páratlan színpontossággal rendelkező MR16-os lámpákat az Euroluce nevű kiállításon mutatják be (Milánó, 2013 április 9-14). Áprilistól ezek a termékek is elérhetőek lesznek a viszonteladóknál és az online boltokban.

Más új, innovatív termékek is fejlesztés alatt állnak. A Verbatim nem rég jelentette be, hogy a Mitsubishi Chemicals partneri szerződést kötött a Seoul Semiconductorral, szabadalmaztatott nem-poláris gallium-nitrid (GaN) LED-technológiájának használatáról, aminek segítségével akár ötször fényesebb LED-fényforrásokat lesznek képesek előállítani, mint az eddigi megoldásokkal. Ez az úttörő gyártástechnológiai áttörés nagyobb hatékonysághoz vezet, jelentősen kisebb méretű süllyesztett izzók gyártását teszi lehetővé és nagyobb szabadságot ad a világítástervezési specialistáknak.

„Nagyon izgatottak vagyunk az új eljárással kapcsolatban, aminek során gallium nitridet használunk a LED-izzókban zafír, vagy szilikon-karbid helyett. Ez a lépés nem csak megnöveli az izzók fénykibocsátását, hanem hosszabb távú költségcsökkentést is lehetővé tesz,” nyilatkozta Dick Hoogerdijk.

A 2011-es Euroluce kiállításon Mitsubishi  VELVE™ technológiájának bemutatásával a vállalat elérhetővé tette a tervezők számára a világ első, kereskedelemben elérhető állítható színű és fényerejű OLED világítási megoldását. Ennek a koncepciónak a segítségével az MCC olyan világítási modulokat gyárthat, amelyek teljesen tükröződésmentes fényt biztosítanak, bármilyen pislákolás vagy jelentős hőtermelés nélkül. Számos konkurens OLED modul csupán fehér fény előállítására képes, a VELVE azonban sokkal szélesebb kreatív lehetőségeket nyújt a tervezőknek.

„A Verbatim VELVE moduljait atmoszférikus háttérvilágításra használják a hétköznapi építészetben dekoratív vagy funkcionális célokkal. A vevők számára komoly előny a harmonikus puha fény, a beépített beállítási lehetőségek, és a fény egyenletes eloszlása vakító fény vagy kényelmetlenül intenzív pontok nélkül,” nyilatkozta Jeanine Chrobak-Kando a Verbatim EUMEA üzletfejlesztési vezetője.

Idén a Verbatim már elkezdte piacra dobni új, stílusos, süllyesztett lámpatest-választékát, amivel az a célja, hogy kiegészítse kiváló minőségű LED-izzó kínálatát. Az új lámpatestek már kaphatók a viszonteladóknál egész Európában.

„A Verbatim terjeszkedése a LED szektorban a teljes termékportfólióra és üzleti tevékenységére nézve szép jövőképet fest,” nyilatkozta Rüdiger Theobald, a Verbatim EUMEA marketingigazgatója. „2013-ban számos növekedési lehetőségre számítunk. A Verbatim elfogadja a kihívást és több új és innovatív termék bevezetését tervezi, hogy tovább javítsa piaci pozícióját Európában.”