2012 elején jön az iPad 3

iPad 2

A The Wall Street Journal információi szerint az Apple leadta az első rendeléseket a következő generációs iPad kulcsfontosságú alkatrészeihez. A beszállítóktól számrazó hírek szerint első körben nagyjából 1.5 millió tablet-hez elegendő komponenst rendelt a cupertinoi cég. A pletykák szerint az elődök 1024×768 pixeles felbontásra képes kijelzőjével szemben a harmadik tablet 2048 × 1536 pixelen jeleníti meg az iOS minden jóságát.

Azonban  új termékkel is kemény dolga lehet az Apple-nek, ha továbbra is szeretné fenntartani az elmúlt idők sikereit: az utóbbi három negyedben 71, 83 és 82 százalékkal növekedett az eladási rátájuk. A cég saját becslése szerint az utolsó negyedben ez mindössze 60%-ra rúg majd.

Nem szabad elmenni a tény mellett, hogy egyrészt egy 10"-os kijelzőn nincs sok értelme ekkora felbontásnak (lényeges, egetrengető minőségbeli különbséget nem hoz). Az egyetlen dolog, amiben igazán szembetűnő változást hozhat, az az árcédula, amely könnyedén mutathat majd 3-400 dollárral többet is akár.