7 vérfagyasztó nap (16) - heti filmbemutató

Holnaptól egy elképesztő igaz történet elevenedik meg a mozivásznakon. Daniel Brühl és Rosamund Pike főszereplésével jön a 7 VÉRFAGYASZTÓ NAP.

A Narcos című sorozat rendezője, José Padilha a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas entebbei túszdráma történetének filmváltozatát.

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett. Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont.

Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül…

Főszereplők: Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Peter Sullivan. Operatőr: Lula Carvalho Zene: Rodrigo Amarante. Látvány: Kave Quinn
Írta: Gregory Burke. Rendezte: José Padilha

Mozibemutató: 2018. május 10.
Eredeti cím: 7 Days in Entebbe
Színes, szinkronizált amerikai film
Gyártó: Participant Media, Working Title Films
Játékidő: 107 perc
Korhatár: 16
Facebook:
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/7VerfagyasztoNap_trls_16

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.
A film szinkronos 2D-ben lesz látható a mozikban.