Megnéztük a győri PlayIT-et és nagyon jól tettük

Az online játékok nyüzsgő világában ijesztő feladat lehet olyan eseményt létrehozni, amely minden játékos igényét kielégíti. Akár egy laza szórakozásra vágyó játékos vagy, akár a legújabb kihívásokra éhes hardcore rajongó, a tökéletes hely ahol találkozhatsz újdonságokkal, és kedvenc előadóiddal. Az adrenalin pumpáló akciójátékoktól az észbontó rejtvényekig, a magával ragadó szerepjátékos kalandoktól a szívdobogtató többjátékos csatákig az élőben történő események széles skáláját kínálja az esemény. A több platformot és műfajt felölelő, kiállításnak köszönhetően mindenki talál valamit. A PlayIt esemény szívében a játékosok élénk közössége áll, amelyet a játék iránti szeretetük egyesít.

A helyszínen 3 különböző csarnokban voltak a programok:
Sportcsarnok: a főszínpaddal együtt a kiállítók voltak jelen.
A színpadon volt Kvíz show, vetélkedő, cosplay előadások, és közös társas is összekovácsolta a közönséget.
Mobilis: robotika és beszélgetések nyugisabb helyszíne. Rengeteg szimulátor, rengeteg bemutató, és kerekasztal beszélgetések
A LAN party szíve lelke pedig az Aula volt.

A SZESE E-Sport vezényelte a LAN versenyt, amit a legfiatalabb gamer generáció csak a PlaiyIT-ről ismerhet.
A SZESE 2019-ben megalapította E-Sport szakosztályát. Az erre kialakított terem a legmodernebb eszközökkel volt felszerelve annak érdekében, hogy minél nagyobb élmény tudjon nyújtani játékosainak. A csapat számos sikereket tudhat maga mögött. Ha bárki meg akart ismerkedni az E-Sport világával lehetősége nyílt szimulátorokat kipróbálni a Gaming Zone-ba és az E-sport Kamionban, ahol High-End gépekkel, VR eszközökkel és konzolokkal várták a látogatókat.

Hatalmas Star Wars rajongói családból származok, ahol azonnal szemet szúrt a Sabers Unlimited fénykardokból álló gyűjteménye. Egyből ki is kellett próbálnunk! Meg is lett az egyik karácsonyi ajándék a standnál.

A Magyar Képregény Szövetség standjánál hihetetlen csodás alkotásokat láthattunk, valamint képregény olvasásra is volt lehetőségünk.

Az Arrabona Racing Team 2014-ben alakult a Széchenyi István Egyetem hallgatóiból. A sikeres működésükhöz a mérnöki szakértelmen túl egyéb szakismeretekre is szükség van a helytálláshoz így a csapat számos részlegből tevődik össze. Az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni, majd tesztelni és a versenyre felkészíteni. Ehhez komoly elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat is elengedhetetlen. A 2016-os évtől kezdődően a szintén a Széchenyi István Egyetemen működő SZEngine csapat erőforrásával vágnak neki a versenyeknek. A csapatok együttműködésének eredménye egy győri szívvel hajtott győri versenyautó!

A csarnokban csak úgy visszhangzott a drón foci hangja. Ez az újítás az E-sport és a drónversenyek következő, egyre népszerűbb, új sportága, amelyben két csapat verseng egymás ellen, minden csapatban legfeljebb öt játékossal, akiknek a célja a legtöbb gólt elérni. Magyarországon elsőként került bemutatásra ahol két professzionális csapat mutatta be ezt a nagyon gyorsan népszerűvé váló sportot.

A kinti események egyik nagy főszereplője pedig a Willisits Team által létrehozott elektromos gokart pálya, amit a fiatalok nagyon szívesen próbáltak ki.

Meglepő módon 40 ember fért be a búra alá ahol elképesztő minőségű 360 fokos képi világú filmet vetítettek az Univerzum működéséről. Szórakoztató és egyben lenyűgöző volt!