4DX-ben térnek vissza a Na'vik

Avatar

Két nappal ezelőttig én nem láttam az Avatart moziban, így azt hiszem, hogy nem igazán tudtam teljes mértékben értékelni. Na nem mint ha a moziban a scifi-hontas sík és sablonos története hirtelen nolani szintre emelkedett volna vagy megtelt volna csavarokkal, de a látvány és a vizuális elemek, megspékelve a 4DX mindenféle extra trükkjével tényleg olyan érzetet adnak, mint ha az ember a pandorai erdőkben járna.

Mert bizony az a helyzet, hogy a következő cirka másfél hétben ismét a visszakerül a mozikba az Avatar, a maga szerény 165 perc körüli futamidejével - de ezúttal a 4DX teremben kerül vetítésre, ahol mindenféle extra effektek segítenek még inkább a film részesévé válni.

Az Avatar pedig határozottan az a film, amit el kell menni és moziban megnézni. Főleg ilyen formában. A mozgó székek, a rázkódás, a szél, az ember arcába fröcskölt víz vagy a tavaszi erdő mentollal megspékelt illata ad egy olyan varázst az egésznek, hogy az ember félig-meddig már meg is bocsájtja a bárgyú és egyszerű történetet.

Alapvetően szinte a teljes film alatt részünk van valamilyen külső ingerben, a székek mozgása pedig egész jól követte a képernyőn zajló eseményeket, különösen a lovaglós jeleneteket. Bár azt nem teljesen értettem, hogy a bunyó közben mégis mit akart a fültövömre fújt masszív széllöket elérni, de biztos annak is megvolt a célja.

Az erdő mentolszreű illata pedig még inkább fokozta az idegen bolygón járkálás életérzését, ami tök jó volt. Lényegében megint bebizonyosodott, hogy az Avatart mozira találták ki és ott tényleg bámulatos élményt nyújt. Aki úgy gondolja, hogy szeretne egy kicsit még közelebb kerülni Pandorahoz, az mindenképp ugorjon be egy vetítésre a következő másfél hét során.

Plusz, a folyamatosan mozgó és rázkódó székek garantálják, hogy nem alszol el, illetve a Titanic 3D Honest Trailerében hallotakhoz hasonlóan érezni fogod, ahogy James Cameron az utolsó fillért is kirázza a zsebeidből ugyanazzal az egy filmmel. Hehe.