Még gazdagabb játékélményt ígér a SIE új csúcskonzolja, a PlayStation®4 PRO

A Sony Interactive Entertainment(SIE)  a mai napon jelentette be az új PlayStation®4 Pro (PS4®Pro) (CUH-7000 sorozatszámú) játékkonzolt, mely továbbfejlesztett képfeldolgozó képességének köszönhetően 4K felbontású tartalmak1 lejátszására is képes, ezáltal még gazdagabb játékélményt kínál játékosai számára. A PS4 Pro európai megjelenése 2016. november 10-től várható a gyártó által ajánlott 134 990 Ft-osfogyasztói áron (MSRP). A PlayStation® történetében példátlan módon először fordul elő, hogy az aktuális platform életciklusában egy újabb, továbbfejlesztett konzolt mutassanak be. A mai nap folyamán a PS4 Pro és az alap PS4 verzió mellett bejelentették a vékonyabb, könnyedebb kialakítású PS4 Slim modellt is.

A rendszer összteljesítménye – beleértve a processzor és a grafikus vezérlő számítási kapacitásait - még gyorsabbá vált, így a PS4 Pro konzol a játékokat eddig soha nem látott részletességű grafikával jeleníti meg. A 4K televízióval rendelkező felhasználók minden PS4 játékot kiváló minőségű, akár 4K felbontásban1 élvezhetnek gyorsabb és stabilabb képfrissítés mellett. Mindemellett a PS4 Pro támogatja a 4K video lejátszást is, így a Netflix és YouTube videókat is 4K felbontásban élvezhetjük.

A HD televízióval rendelkező felhasználók is új vizuális élményben részesülhetnek, hiszen a PS4 Pro minden Full HD felbontást támogató PS4 játékot 1080p felbontásban jelenít meg magasabb és stabilabb képfrissítés mellett.

Az igazi PS4 élményt a HDR (magas dinamikatartomány) technológia2 nyújtja, melyet minden PS4 konzol – beleértve a PS4 Pro-t is - támogat, ezáltal árnyaltabb világos és sötét hatásokat, valamint gazdagabb színeket kapnak a felhasználók. A HDR-kompatibilis televízióval rendelkező játékosok a HDR technológiát támogató játékokat és egyéb szórakoztató tartalmakat valósághű látvánnyal, feltűnően gazdag, élénk színekkel élvezhetik.

“Izgalmas mérföldkőhöz érkezett a PlayStation, hiszen a mai napon, a jelenlegi platform életciklusának közepén bevezetjük az új PS4 Pro csúcskonzolt. Ezzel a döntéssel a célunk nem más, mint azon játékosaink igényeinek maximális kiszolgálása, akik még gazdagabb PS4 élményekre vágynak" - mondta Andrew House, a Sony Interactive Entertainment elnöke és globális vezérigazgatója." A PlayStation mindig is élen járt az innováció terén, ezúttal sem lesz másképp. Több választási lehetőséget biztosítunk játékosaink számára a konzolpiacon, így ők kiválaszthatják ki a számukra legmegfelelőbb modellt. Garantáljuk, hogy a játékok teljes mértékben kihasználják a PS4 Pro, illetve a hamarosan debütáló PlayStation VR rendszer által nyújtott technikai lehetőségeket, így minden PS4 tulajdonos ezután is a lehető legjobb feltételek mellett játszhat kedvenc játékaival.”

Az új konzol megörökölte elődeinek esztétikus kialakítását, mely ezúttal is 3 blokkrétegből áll, robusztus, tartós megjelenést kölcsönözve a PS4 Pro rendszernek, melynek csillogó felületén a hagyományos PlayStation logó látható. A PS4 Pro az elülső panelen található két USB port mellé plusz egy USB csatlakozót kapott, így könnyedén csatlakoztathatunk hozzá más eszközöket is, mint például a PlayStation®VR virtuális valóság rendszert.

A PS4 Pro 1TB3 méretű merevlemezére még több játékot, demot és letölthető tartalmat telepíthetünk, de elegendő hely áll rendelkezésre kedvenc gameplay videóink számára is.
Minden eddig megjelent és ezután megjelenő PS4 játék teljes mértékben kompatibilis minden PS4 modellel (beleértve a PS4 Pro-t is). Továbbá minden PS4 konzol ugyanazt a felhasználói felületet alkalmazza és ugyanabba az online közösségbe tartozik, így a multiplayer játékélmény és közösségi kapcsolataink érintetlenek maradnak.

A SIE további részleteket a PS4 Pro-ról, valamint a SIE WWS és más, külső játékfejlesztők által kiadott játékairól a megjelenés napjáig közöl. A SIE küldetése, hogy munkájával folyamatosan tovább fejlessze a PlayStation márkanevet.

< PlayStation®4 Pro (CUH-7000 series)>

Termék neve

PlayStation®4 Pro

Termék színe

Jet Black

Termék sorozatszáma

CUH-7000 sorozat

Gyártó által ajánlott fogyasztói ár

134 990 Ft.

Processzor

Egy chipes speciális processzor

CPU: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 magos

GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ alapú grafikus motor

Memória

GDDR5 8GB

Merevlemez terület3

1TB

Termék méretei

Kb. 295×55×327 mm (szélesség × magasság × hosszúság) 

Tömeg

Approx. 3.3 kg

BD/ DVD olvasó
(csak olvasásra)

BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV

Bemenet/Kimenet

Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3
AUX port × 1

Hálózat

Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth® 4.0 (LE)

Tápegység

AC 100V, 50/60Hz

Energiafelhasználás

Max. 310W

Működési hőmérséklet

5ºC – 35ºC

AV kimenet

HDMI kimeneti port (4K/HDR támogatás)
DIGITÁLIS KIMENETI (OPTIKAI) port


1 Grafikus renderelés vagy felskálázás segítségével.
2 A HDR-technológia rendszerfrissítés után érhető el.
3 A merevlemez kétfelé osztott. Az egyik terület szabadon felhasználható, míg a másik kizárólag a rendszer működéséhez fenntartott terület, ezért a felhasználók számára elérhető lemezterület kevesebb, mint dokumentumban megjelölt összmerevlemez terület.