A SIE bejelentette, hogy a vékonyabb és könnyebb PlayStation®4 szeptemberben érkezik a boltokba 101 990 forintos áron

A Sony Interactive Entertainment (SIE) bejelentette, hogy az új vékonyabb és könnyebb, 500 GB merevlemezű PlayStation®4 (PS4™) (CUH-2000 sorozat), szeptember 15-én érkezik Japánban, Észak-Amerikában és Európában a boltokba, 101 990 forintos, ajánlott fogyasztói áron.

Az új PS4 rendszer újraalkotott belső felépítésének köszönhetően, 30 százalékkal csökkent a mérete a korábbi modellekhez képest, valamint 25 és 16 százalékkal csökkent a konzol súlya is, az első (CUH-1000 sorozat) és jelenlegi (CUH-1200 sorozat) modellekhez viszonyítva. Az új konzol sokkal energiatakarékosabb, hiszen fogyasztása 34 és 28 százalékkal kevesebb a legelső és a jelenlegi modellhez képest.

Az új rendszer megőrizte az előző modellek dőlt formáját, miközben az első és hátsó részek kicsit szögletesebbek lettek, a sarkokat pedig lekicsinyítették és lekerekítették. Az új konzol a letisztult formának és a csillogó PS márkajelzésnek köszönhetően a lakás minden pontján kitűnően mutat. 

A képalkotási technológia jövőjét figyelembe véve  minden PS4 rendszer támogatni fogja a HDR tartalmakat1 (Magas Dinamika Tartomány), beleértve az új vékonyabb és könnyebb modellt és a PlayStation®4 Pro konzolt is, ezzel árnyaltabb világos és sötét hatásokat, valamint sokkal valósághűbb színeket kapnak a felhasználók. A HDR TV-vel rendelkező játékosoknak teljesen újszerű vizuális élményekben lesz részük. 

A PS4 harmadik évében a játékfelhozatal erősebb mint valaha,  tovább bővül a forgalmazók, kiadók és a SIE Worldwide Studios megjelenéseivel, mint például a FINAL FANTASY XV (SQUARE ENIX CO., LTD.), Gravity Rush 2, Horizon Zero Dawn (SIE WWS), Persona5 (ATLUS CO.,LTD.), Ryu Ga Gotoku 6 Inochi no Uta.(SEGA Games Co., Ltd.), The Last Guardian (SIE WWS), Thumper (Drool) vagy a Touhou  Shinpiroku ~ Urban Legend in Limbo. (SUNFISH Co., Ltd.).2

A SIE továbbra is bővíti a PS4 szolgáltatásait a HDR bevezetésével, minőségi, PlayStation exkluzív játékokkal, a legújabb fejlesztésű  PlayStation®VR technológiával  és a  PlayStationTMNetwork online szolgáltatásaival.

Termék neve

PlayStation®4

Termék színe

Jet Black

Termék sorozatszáma

CUH-2000 sorozat

Gyártó által ajánlott fogyasztói ár

101 990 Ft.

Processzor

Egy chipes speciális processzor

CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 magos

GPU : 1.84 TFLOPS, AMD Radeon™ alapú grafikus motor

Memória

GDDR5 8GB

Merevlemez terület*3

500GB, 1TB

Termék méretei

Kb. 2639×288 mm (szélesség × magasság × hosszúság) 

Termék tömege

Kb. 2.1 kg

BD/ DVD olvasó
(csak olvasásra)

BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV

Bemenet/ Kimenet

Super-Speed USB (USB 3.1 Gen1) port × 2 
AUX port × 1

Hálózat

Ethernet10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1

IEEE 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth®v4.0

Tápegység

AC 100-240V, 50/60Hz

Energia Felhasználás

Max. 165W

Működési Hőmérséklet

5 ºC – 35ºC

AV kimenet

HDMI kimeneti port (HDR kimeneti port támogatás)


 

 


1 Minden PS4 támogatni fogja a HDR tartalmakat a következő szoftverfrissítés után.
2 Az új játékok elérhetősége régiónként változik.
3 A merevlemez külön helyet tartalmaz a felhasználóknak és a rendszernek, így a felhasználóknak szánt lemezterület kisebb mint a dokumentumban feltüntetett adat.