Megérkezett az LG poháralátét méretű vezeték nélküli töltője

LG WCP-300

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatta be legújabb vezeték nélküli töltőjét. A mindössze 6,9 cm átmérőjű WCP-300 tervezése során a fő szempont a hordozhatóság volt. Apró mérete ellenére a töltési felület az LG előző generációs vezeték nélküli töltőjéhez képest 70%-kal nagyobb lett. Az új modell kompatibilis a szabványos ötpólusú micro-USB töltőkkel, ezáltal maximális töltési teljesítményt és kényelmet biztosít a mobilvásárlók számára.

A WCP-300 elektromágneses indukciós technológiát alkalmaz és a Wireless Power Consortium (WPC) elnevezésű szervezet Qi-tanúsítványával rendelkezik. Az elektromágneses indukció mágneses teret hoz létre, amely elektromos áramot generál és feltölti a töltőfelületen elhelyezett eszközök akkumulátorait. A tanúsítvány igazolja, hogy a WCP-300 kompatibilis minden olyan okostelefonnal, amely támogatja a Qi szabványt. 

„A jelenleg elérhető legkényelmesebb megoldás kétség kívül a vezeték nélküli töltési technológiában rejlik – fogalmazott Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – A WCP-300 kifejlesztésével az LG a hordozhatóságot a legmagasabb szintű töltési képességgel kombinálta egy olyan készülékben, ami méretét tekintve akkora, mint egy poháralátét.”

Az amerikai piacon az LG Spectrum 2 és a Nexus 4 modellek már egyaránt támogatják a vezeték nélküli töltést, így nincs szükség külön töltő vásárlására. Az LG úgy véli, hogy a jövő okostelefonjaiba integrált támogatás a legfontosabb előrelépést jelenti afelé, hogy a vezeték nélküli töltési technológia a későbbiekben ipari szabvánnyá váljon. 

Az LG eltökélt szándéka, hogy fejlettebb vezeték nélküli töltési technológiával felszerelt okostelefonok még jobb felhasználói élményt nyújtsanak a mobilvásárlók számára.