Inferno (16) - heti filmbemutató

Ezen a héten érkezik a mozikba A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok írójának legújabb bestsellere alapján készült INFERNO. Ron Howard rendező és Tom Hanks már két Dan Brown-thrillert vitt sikerre, melyek után ismét egy izgalmas, gyors, fordulatos és misztikus film következik csupa sztárszereplővel, melyet ráadásul nagy részben Magyarországon forgattak, magyar stáb és színészek részvételével. A történet főhőse ismét Robert Langdon szimbólumkutató, akit ezúttal is Tom Hanks alakít. A Harvard híres professzora most olyan bűnügy nyomába ered, amelynek szálai egészen a nagy Dantéig vezetnek.

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak.

A prof. – mint eddigi kalandjai során mindig – ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás művének néhány sora segíti – és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

Főszereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Irrfan Khan, Omar Sy valamint Árpa Attila, Nagypál Gábor.
Zene: Hans Zimmer. Fényképezte: Salvatore Totino
Látvány: Peter Wenham. Írta: Dan Brown, David Koepp.
Rendezte: Ron Howard.

Mozibemutató: 2016. október 13.
Eredeti cím: Inferno
Színes amerikai film
Gyártó: Imagine Entertainment, Sony Picture
Játékidő: 121 perc
Korhatár: 16
Facebook:
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/Inferno_trl_16

A film szinkronos 2D, IMAX 2D, 4Dx és OV változatokban lesz látható a mozikban.
A film korhatára: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.