A számolás joga (12) - heti filmbemutató

Ezen a héten egy el nem mondott igaz történet érkezik a mozikba. A SZÁMOLÁS JOGA című film igazi inspiráló történet három kitartó, kivételes képességű nőről, akik segítségével a NASA® embert küldött az űrbe!

A film főszerepében az Oscar®-díj jelölt Taraji P Henson, A segítség című filmért Oscar®-díjjal kitűntetett Octavia Spencer és Janelle Monáe; valamint olyan kiváló színészek, mint Kevin Costner, Kirsten Dunst, Mahershala Ali és az Agymenők című sorozatból is ismert Jim Parsons. A film zeneszerzői és produceri székében a népszerű előadóművész Pharrell Williams.

A számolás jogát az idei díjszezonban számtalan elismerésre jelölték, köztük 2 Golden Globe®-díjra, BAFTA®-ra, a Színészek Céhének (SAG) díjaira; de a sor valószínűleg itt nem áll meg: a hírek szerint a film az idei Oscar®-díjátadón is helyet kap majd.

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet… amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.

A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe… és azután haza is hozni.

Főszereplők: Taraji B. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons.
Zene: Pharell Williams, Hans Zimmer. Fényképezte: Mandy Walker. Látvány: Wynn Thomas. Írta: Margot Lee Shetterly, Theodore Melfi, Allison Schroeder.
Rendezte: Theodore Melfi

Mozibemutató: 2017. január 19.
Eredeti cím: Hidden Figures
Színes, feliratos amerikai film
Gyártó: Fox Searchlight
Játékidő: 127 perc
Korhatár: 12
Facebook:
https://www.facebook.com/MozICom
Előzetes:
http://bit.ly/ASzamolasJoga_trl_12

A film korhatára: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.
A film feliratos 2D változatban lesz látható a mozikban.