Hírmorzsák a metálszíntérről

Gotthard - Heaven

Halasztódik a Gotthard emlékkiadványa. A Steve Lee respektálására összeszedett Heaven – Best of Ballads Part II című kollekció a gyártásban felmerült problémák miatt csak december 3-án érkezik. Az más kérdés, hogy az ügy mennyiben a Nuclear Blast sara, hiszen az ő felelősségük volna a tervezet betartása, ám úgy tűnik mainstream szinten nem divat a tisztelet.

A finn származású Korpiklaani stúdióba vonult, hogy felvegye 2011. február 4-én megjelenő friss korongját, az Uckon Wackát. A derűs alkoholfogyasztást rendszeresen megzenésítő csapat ezúttal sem hazudtolta meg magát így energikus jókedvüket megtartva vették be magukat a finnországi erdők kellős közepén található stúdióba.

Új infók a Belphegor háza tájáról. A január 14-én érkező Blood Magick Necromance-ról még több bőrt szándékozik lehúzni az osztrák illetőségű banda, így lesz Limited Edition többféle is. Először is választhatunk a vörössel vagy feketével cicomázott Vinyl darabok közül vagy rárabolhatunk egy 500 darabra korlátozott vaskos távrendelős specialitásra, melyhez grátiszba nyakörv-féle smukkal lepik meg a lelkes érdeklődőt. Emellett a Belphegor arra is felszólít minket, hogy még véletlenül se mulasszuk el a Gorgoroth-tal közösen induló Blackfest Over X-Mass turnéjukat, melynek hozzánk legközelebb eső állomása a december 29-es bécsi fellépés a Szenében.

Lebetegedett Perttu. A finn csellókvartet, az Apocalyptica néhány napja tárta nyilvánosság elé a szomorú hírt, miszerint Perttu állapota nem teszi lehetővé az észak-amerikai turné novemberi megkezdését. Noha több orvos tanácsát is kikérték, az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy az Apocalyptica márciusig az USA közelébe sem megy. A csalódott rajongóknak természetesen szíves bocsánatát kérték. Arról egyenlőre nem lehet udni, hogy ez mennyiben befolyásolja a Magyarországon februárban tartandó koncert dátumát.

Megállíthatatlanul turnézik a Blackguard. Mióta az együttes a Victory Records családjához csatlakozott azóta nem álltak meg a pörgésben. A non-stop turnésorozatot az aktuális korong kedvéért sem szakítják meg, sőt! A 2011 tavaszelejére ígért lemez állítólag bővelkedik az újdonságokban, ám addig is a Blackguard megállíthatatlanul zúz tovább, hogy a köztudatban tartsák zenéjüket és nevüket. Így az újonnan bejelentett, a Symphony X társaságával leszervezett körút a mai november 20-as kezdéstől egészen május 22-ig fog embert próbáló intenzitással zakatolni.