Feloszlott a The White Stripes

The White Stripes

A detroiti illetőségű alternative rock műfajban utazó két tagú The White Stripes február másodikán bejelentette feloszlását. A dobok és egyéb ütős hangszerek felelőse Meg White és a felesége nevét felvevő gitáros-énekes-dalszerző, Jack White noha sokáig tesvérekként mutatkoztak be, immár a magánéletben sem alkotnak egy párt.

A szerdán tett nyilatkozat szerint a feloszlásnak semmi köze sincs művészi, látásmódbeli különbségekhez vagy egészségügyi problémákhoz. Jack White-ot idézve: “több tízezer ok van a háttérben… de a legfontosabb az, hogy meg szeretnénk tartani, azt a szépséget és egyediséget, ami a bandában volt”.

A feloszlás már régebb óta a levegőben lógott. A 2007-es Icky Thump Grammy-díjas korongja óta nem született olyan The White Stripes felvétel, mely elhagyta volna a stúdiót. A 2008-ban megjelent torontói koncert felvételéből készült Under Great White Northern Lights DVD-je is csak gyenge kísérlet volt a projekt életben tartására. Az ezt követő hosszú, bizonytalan időszak várható lezárása lett végülis a csapat felbomlása. Jack számára feltehetően az általa  Jack Lawrence-szel, Dean Fertitával, és Alison Mossharttal közösen alapított The Dead Weather lesz a főcsapás, míg Meg jövőjéről kevesebbet tudunk.