Destruction: mindkét borító megjelenik, bemutatkozik az új dobos

Destruction - Day of Reckoning

Nemrégiben felbukkant a Destruction vadonatúj albumának, a Day of Reckoning-nak borítója a neten. Ezt követóen azonban újabb képek kerültek fel egy másik szintén hivatalosnak tűnő fedlapról. Nem sokkal ezután azonban a német thrash legendái tisztázták a helyzetet: mindkét borító megjelenik hivatalosan. Az első limitált szériás kiadás azonban nem tartalmazza a belsó füzetecskében lévő Destruction logót, míg az utánnyomott kiadás és a vinyl verzió is pici piros Destruction koponyával kerül a boltokba.

A Destruction vezére Shmier ezt úgy kommentálta az elégedetlenkedő hardcore közvéleményt hallva, hogy próbált mindenkit megnyugtatni: a koponya és a jól ismert Butcher figura is belekerül az illusztrált füzetecskébe.

Az album koncepciójához viszont nem passzolt túlzottan a szokásos hentes-téma, így a földön élő utolsó eleven embernek történetéhez passzántosan inkább más, mutatós és persze sátánian gonosz külsőt kreáltak. Természetesen a szimbólumokra is érdemes vetni egy pillantást, hiszen egy ilyen erejű cím megköveteli a merész és mégis egyszerű kifejezésmódot.

A sztori szál pedig, ígérik, végigkanyarog majd a teljes borítómunkán, kezdve az elején, majd az illusztrációkon végül pedig a hátlapon zárulva. Ráadásul Gyula, egy fantasztikus magyar származású rajongó is segített a koncept véglegesítésében, mely immár nem az első alkalom volt a közreműködésben. Tulajdonképpen az utóbbi időben minden Destruction borító az ő keze nyomát dicséri, hiszen művészetének lényege velejéig megegyezik a társadalmi kritikát nagy mértékben kedvelő Destructionéval.

Ezen felül a Day Of Reckoning másik különlegessége, hogy ez az első megjelenés az új dobossal Vaaverrel karöltve. Ha hihetünk az interjúknak, Vaaver eddig nem látott tempót és őrületet visz végbe a dobkészlettel. (hát erre kíváncsiak leszünk)

Mellesleg a Day Of Reckoning megjelenésére már nem sokat kell várni. Előreláthatóan február 18-án debütálnak a Nuclear Blast gondozásában.

Ltd Slipcase trekklistája:

 1. The Price
 2. Hate Is My Fuel
 3. Armageddonizer
 4. Devil’s Advocate
 5. Day Of Reckoning
 6. Sorcerer Of Black Magic
 7. Misfit
 8. The Demon Is God
 9. Church Of Disgust
 10. Destroyer Or Creator
 11. Sheep Of The Regime
 12. Stand Up And Shout (Ltd Edition Bonus Track)