A Xandria új énekese: Manuela Kraller

Manuela Kraller

A német származású Xandria egészen december 20-ig váratott magára a bejelentéssel, így csak spekulációink lehettek arról, hogy vajon ki kerül Lisa Middlehauve és Lakonia helyére. A mikrofon szerencsés örököse Manuela Kraller.

A hölgy alapvetően müncheni származású, de énekesi pályájából kifolyólag erősen kötődik a Savonlinna városához (Finnország) és Colmarhoz Franciaországban. A jelenleg csak 30 esztendős énekesnő elég későn kezdte zenei karrierjét. Először 23 éves korában egy finn kórusban fedezte fel, hogy erős vonzódást érez a muzsika iránt, majd innentől nem volt megállás. A klasszikus művészeti oktatás után templomi és gospel kórusok következtek. Innen már csak egy lépés volt, hogy a kórusok szólóit is Manuela tehetségére bízzák.

Az amúgy külsőre is abszolút megfelelő énekesnő azonban nem érte be pusztán a komolyzenével. Tekintve, hogy a rock és metál világában nőtt fel, így klasszikus képzettségét keményebb elemekkel kezdte vegyíteni. Ekkoriban egy barátja segítségével megszülettek az első dalok is, melyekből hamarosan létrejött a svájci illetőségű banda, a Nagor Mar. Ezt követően Manuela a német Haggardba került át, ahol végre megtapasztalhatta a turnézás és a nagyszínpados előadások élményét.

Most azonban új korszak következik a Xandriában.  Mint megtudtuk, Manuela kedvencei a jelenlegi repertoárból az India, a Salome és a The End Of Every Story. Emellett Kraller kisasszony igazi művészlélek. Nemcsak a mozizást és hegymászást szereti, de az éneklés mellett a rímhányás, dalszövegírás és festegetés is kedvelt időtöltése. Elmondása szerint zeneileg nagy hatást az Evanescence, Entwine, Serenity, Kamelot, Amorphis, Dream Theater, Nightwish és Tarja gyakoroltak rá.

Az együttes perpillanat még igyekszik összeszokni új tagjával, így a januári bemutatkozó koncertig intenzív próbasorozatot tartanak. Ez mind a fesztivál nagy zenekari előadása, mind a legénység frissülése miatt hónapokat vesz igénybe. Az új korong felvételének időpontját még nem tűzték ki, bár reményeink szerint a jövő év végére már kézzel fogható eredményt hallhatunk.