A fagyott lélek sötétsége - RoutaSielu (előzetes)

RoutaSieluKedvenc zeneszerző-előadóm, Tuomas Saukkonen nem kettő, hanem három albummal jelentkezik jövő februárban. Az új Before The Dawn, valamint Dawn of Solace album mellett egy újabb projekt, a RoutaSielu Pimeys című albuma is helyet kapott. Mint a névből, valamint a címből sejteni lehet, finn nyelvű dalokkal érkezik Tuomas legújabb projektje.

Maga a RoutaSielu név két szót rejt magában: a Black Sun Aeon legutóbbi albumáról ismerősen csenghet az első fele, mely fagyot jelent. A Sielu, amennyiben hihetünk a Google Translate-nek, lelket. A Pimeys szó jelentése sötétség. Mint sejthető, ismét a megszokott atmoszférikus, sötét hangulatú dalokat tartalmaz majd a 11 művet magába foglaló korong.

Az előzetes alapján ismét nem fogunk csalódni. Az egyetlen dolog, ami bosszant, hogy egészen február 16-ig kell várni mindhárom albumra. Bár így ideális születésnapi ajándékként érkeznek számomra.

A szemfülesek bizonyára felfigyeltek a tiszta vokálra. Nem véletlen, ha ismerősen cseng: Tuomas ismét Mikko Heikkila-t kérte fel a tiszta részek éneklésére. A harmadik gitáros Eero Silvonen, a dobok mögött Pyry Hanski-t találjuk. A billentyűkért Saku Moilanen felel.

Tegnap debütált az első dal a finn rádiókban, Tuomas ígérete szerint hamarosan elérhető lesz online is. Addig is következzen a már említett 11 dal, mely az albumot alkotja majd. Előfordulhat, hogy a magyar fordítás hibás, ezért elnézést kérek.

 1. Alkusoitto (Nyitány)
 2. Enkeli (Angyal)
 3. Sukuhauta (Mauzóleum/Családi kripta)
 4. M.B.N.
 5. Soturi (Harcos)
 6. Pesapallo
 7. Kaipaus (Vágyakozás)
 8. Pimea (Sötét)
 9. Lappu (Folt/Címke)
 10. Ostava 
 11. Kehtolaulu (Altató)