15 év után feloszlik a Faithless

Az elektronikus formáció 1995-ben alakult Londonban, a csapat tagjai Maxi Jazz, Sister Bliss és Rollo. A legnagyobb sikereket az együttes számára kétségtelenül az Insomnia, God Is a DJ és a We Came 1 slágereik hozták. A Faithless világszerte eddig 12 millió eladott albummal büszkélkedhet. 2010-ben jelent meg hatodik – egyben utolsó- stúdióalbumuk, amelyet The Dance never ends címre kereszteltek és ezt a nevet viseli a mostani turnéjuk is.

A csapatot itthon is visszajáró vendégnek tekinthetjük, ugyanis már ötször léptek fel a Sziget Fesztiválon és a Hegyalja Fesztiválon is felléptek 2009-ben így már hetedik alkalommal látogatnak el kis hazánkba 2011. március 21-én a turné keretében.

Maxi Jazz honlapjukon közzétett egy nyilatkozatot, miszerint befejezik a zenélést. "Tizenöt év együttzenélés és hat stúdióalbum után most jutottunk el arra a pontra, hogy ideje becsuknunk a könyvet és visszavinnünk a könyvtárba." Tehát szerintük ideje befejezniük a közös alkotást, ahogy azt a találó hasonlat is jelzi.

Nincs ok aggodalomra azoknak, akik már megváltották jegyüket a jövő hétfői magyarországi koncertre, az európai turnéjukat még végigcsinálják, viszont a koncertsorozat utolsó londoni állomása után, április 8-án az együttes tagjai végleg búcsút intenek egymásnak és a rajongóknak.

Ha valaki nevükről és slágereik címéről sem ismerné fel őket, a következő számról biztos fel fogja.