Vegyesen fogadták az új CS: Source-t

CSSA Valve fejlesztői a dizájnt, valamint a játékmenetet is érintő változásokat eszközöltek egyik, ha nem legnépszerűbb lövöldözős játékukban, a Counter Strike: Source-ban. Mint minden újításnál, a CS-nél is elkerülhetetlen volt a játékosok jelentős részének tiltakozása, míg mások szerint teljesen korrekt lett a játék. A szervereket konstans, maximum 66-os tickratere állították. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 66 válasz érkezik gépünk felé.

A Macintosh birtokosok is örülhetnek, hiszen mostantól már alma gépeken is fut a játék. Kodiak, az egyik legjobb magyar játékos szerint azonban teljesen játszhatatlan az Apple rendszerén a CSS, az egérgyorsítás miatt. Az ő szavaival élve: "...játszani tudsz majd, de az is biztos, hogy embert nem találsz el...". A világklasszis szerint ettől eltekintve jó lett a játék, csak az eredményjelző szokatlan számára, de az Achievments-ek (különböző célok teljesítésével elérhető bónuszok) tetszenek neki.

Beta 1A Counter Strike: Source Beta névre keresztelt projekt a Steam-en belépő játékosok számára automatikusan frissítette magát, függetlenül attól, hogy akarta-e volna az adott személy. Az eredményjelző kinézetének megváltoztatásán kívül mostantól egyetlen gombnyomással elmenthetjük azt, valamint ha megölnek valakit, gyilkosának képe kimerevítve megjelenik. Továbbá minden egyes kör végén megtudhatjuk, ki volt a legeredményesebb játékos.

A már említett 144 különböző achievement a játékmenetet igyekeszik színesebbé tenni. Ezek lehetnek egyénileg elérhető érdemek, vagy csapatmunka eredményei. Akadnak olyanok, melyek bizonyos számú megölt ellenség után járnak, de nem mind köthető gyilkoláshoz. Bomba lerakásáért, hatástalanításáért, vagy akár túszmentésért is kaphatunk trófeákat.

Eddig 35.000 aláírás gyűlt össze a Petition Online-on a tiltakozóktól, akik így szeretnének hangot adni negatív véleményüknek.