Valódi pénzzel is lehet majd kereskedni a Diablo 3-ban

Diablo 3

A Blizzard szépen-lassan szivárogtatja az információkat a Diablo 3-mal kapcsolatban. Amellett, hogy a játék állandó internet-kapcsolatot igényel majd, egy online aukciós ház is rendelkezésre áll majd, ahol nem csak a játékban megszerzett arannyal, de valódi pénzzel is lesz lehetőség fizetni.

A játékban megnyitható interface-en belül el lesz különítve a játékpénzes, valamint a valódi pénzt igánylő aukciós ház. Minden, a játékos által a Battle.net-en belül létrehozott fiókban található karakter tárgyai egy nagy, közös “ládában” lesznek láthatóak, de leesz lehetőség csak az adott karakter tárgyainak megjelenítésére is.

A hírek szerint a Blizzard maga nem fog tárgyakat árulni, mivel szeretnék, ha a piacteret teljes mértékben a játékosok uralnák. Ugyan ez a döntés még nem végleges, de az már biztos, hogy az aukciós házat csak a 10. szint elérése után látogathatják majd a játékosok.

A Hardcore módot választók számára a valódi valutás aukciók nem lesznek elérhetőek, helyette egy “Hardcore-only” piacra nyernek bebocsájtást.

A már említett valódi pénzt használó kereskedőházak mindig az adott régió valutáját használják majd, tehát egy szingapúri szerver esetén szingapúri dollárban kerül levonásra az összeg.